ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Božić - Rođenje Gospodinovo

Na blagdan Božića - rođenja Gospodinova, središnja sveta misa u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu služena je u 11 sati, a predvoditelj misnog slavlje bio je mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki u suslavlju s don Jurom Ladišićem pastoralnim djelatnikom za slijepe i slabovidne. Poslužitelj oltara bio je sjemeništarac Kristijan Pajdaković.

Slavimo svetkovinu Gospodnjeg rođenja – Božića, koji je obilježen brojnim običajima, velikim dekorom, koji možemo reći, sam po sebi govori o kako se velikom slavlju radi. Spominjemo se jednog od središnjih, najvećih otajstava naše vjere – Riječ tijelom postade i nastani se među nama, otajstva pred kojim prigibamo koljena i priznajemo njegovu neizrecivu uzvišenost i nedohvatljivost. Slavimo Isusovo rođenje, porod jednog – božanskog, djeteta od Majke – Blažene Djevice Marije. Blagdan Isusova rođenja nije samo lijepi blagdan kršćanske radosti i obiteljske idile uz jaslice. On je događaj susreta Boga i čovjeka i kao takav vječni izazov svakom čovjeku. Jer, Isus nije ostao dijete, već je odrastao i u svom učenju ljude suočio s novom, do tada nečuvenom porukom o Bogu i čovjeku. Božić u sebi nosi poruku koja čovjeka ponajprije suočava sa samim sobom, koja od njega traži da u svom životu ostvari nešto od one nevinosti i dobrote što je Stvoritelj stavio u svako dijete. Ako shvatimo Božji dolazak u malenosti i nemoći i otkrijemo u sebi praiskonsku čežnju za Bogom, onda je Božić ne samo blagdan Isusova rođenja, nego trajni program očovječenja. U njemu čovjek može učiti što može ljubav koja se nesebično daruje i koja je spremna na služenje.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Današnju svetu misu prenosio je HRO - Hrvatski radio Otočac na svojim radio valovima, tako da je Riječ Božja mogla doprijeti u svačij dom, stan i kuću.

(ib)

Brojač posjete:
159789
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016