ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Stara godina - misa zahvalnica

Na Staru Godinu - Silvestrovo u našoj je crkvi Presvetog Trojstva slavljena sveta misa zahvalnica u 19 sati. Zahvalili smo Gospodinu za sve primljene milosti tijekom prošle godine. Zadnji dan građanske godine lijepo se vratiti unatrag i pogledati što smo uz Božju milost postigli ali i pogledati gdje smo sada kao pojedinac i kao župna zajednica.

Župljani su na kraju mise čuti statistiku događanja u našoj župi koju je pročitao župnik i dekan otočki mons.mr.Tomislav Šporčić.

U ovoj godini kršetno je 37 djece. Od tih je šestero rođeno 2016. godine, dvoje je kršteno u drugim župama s dozvolom župnika, a stanuju u Otočcu. Dvoje je trebalo biti kršteno još u ovoj godini ali roditelji su tražili da će se krstiti iduće godine.Prošle godine kršteno je 40, a pretprošle 39 ( dakle nekako dolazi do 40 ali više teško i nikako ).

U ovoj godini vjenčano je 14 pari. Prošle godine vjenčano je 12 pari, a pretprošle 13 pari.

U ovoj godini umrlo je 59 osoba. Dvije osobe su živjele izvan Otočca a ovdje su pokopane. Od tih 29 primilo je sakramente ( providirano) a 30 nije. Također je 29 ženskih te 30 muških. Dakle podjednako. Uzrok smrti: karcinom 13, starost 11, bolest srca 9, moždani udar 3., suicid 2,  gangrena  1, epilepsija 2...itd....

Prošle godine umrlo je 49 ( ove godine 10 više), a pretprošle 2015 godine umrlo je 52 osobe.

Krizmano je 36 krizmanika, prošle godine ih je bilo 49.

Pričešćeno je 46 prvopričesnika, a prošle godine je bilo 35.

 

"Tebe Boga hvalimo, vjerno ispovijedamo. Vječnog Oca slavimo, složnim glasom pjevamo: Na nebesim anđeli štuju te arkanđeli!"

(ib)

Brojač posjete:
168461
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016