ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Susret župljana Sinca, Ramljana i Čanka na trećem danu duhovne obnove

Trćeg dana duhovne obnove a povodom proslave Svetih Fabijana i Sebastijana suzaštitnika župe Otočac i Dana Grada Otočca, te zaštitnika Gacke doline večernju svetu misu u 18 sati predslavio je mons.dr.Pavo Jurišić, kanonik Stolnog kaptola vrhbosanskog u suslavlju s don Anđelkom Kaćunkom župnikom u Kompolju, vlč.Andrijom Kekićem  župnikom u Sincu, Ramljanima, Čanku i Vrhovinama, don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne, te domaćinom mons.mr.Tomislavom Šporčićem dekanom i župnikom otočkim.

Valja napomenuti da je mons.dr. Pavao Jurišić postulator kauze Sluge Božjeg nadbiskupa Josipa Stadlera i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu te glavni urednik Glasnika "Stadler".

U svojoj propovijedi mons.Jurišić kazao je kako Bogu nije važana ljudska vanjština nego srce čovjekovo. Čovjek je, gledajući iznutra, iz onog skrovitog, dobar i ljubljen, ali druga njegova strana treba skrb, jer pati i jer je potišten...Kad patiš, kada si zaista u Božjoj slici, tada si onakav kako se Bog ovdje pojavljuje...Mi smo kršteni, izabrani, pozvani. Kada Bog zove to je čisti dar. Tu nitko ne treba nešto pridonjeti, nego samo dopustiti da mu se glas Božji daruje, da čuje Božji poziv. Kršćani ovaj poziv nazivaju danas sakramentom krštenja. Kod krštenja smo prihvaćeni i pomazani da budemo kraljevi, svećenici i proroci. Krštenje nam daruje dostojanstvo koje ne možemo zaslužiti. Tu je utemeljena naša vrijednost koju nam nitko ne može oduzeti.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor iz Sinca a za orguljama bila je s.Ljubomira Lešić.

( ib )

Brojač posjete:
168404
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016