ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Šesti dan duhovne obnove za Fabijanovo

Večeras na šestom danu duhovne obnove u pripravi za proslavu Sv. Fabijana i Sebastijana okupili su se vjernici koji su porijeklom iz Gornjeg i D. Kosinja i Kutereva, kako je to već bilo najavljeno u programu tiskanom u Vrilu 2018.

Sv. misu je predvodio već dobro poznati gost propovijednik mons. dr. Pavo Jurišić. S njime su koncelebrirali svećenici: vlč.  M. Rajković, A. Kaćunko, A. Kekić, J. Ladišić i T. Šporčić. Pjevanje je predvodio VIS Trinitas.

U svojoj homiliji mons. Jurišić je pobliže prikazao život i djelovanje vrhbosanskok nadbiskupa Josipa Štadlera, sluge Božjega, za kojega je propovijednik Jurišić i postulator (voditelj postupka za proglašenjem blaženim). Ovo je prva prilika za župljane Otočca i okolice da čuju o ovom značajnome liku - nadbiskupu Štadleru. Ovih večeri mons. Jurišić dijelio je vjernicima časopis kojega on sam uređuje, a uglavnom je posvećen životu i radu nadbiskupa Štadlera. Vjernici su ovako i u ovom slučaju mogli vidjeti životno ostavrenje jednog kršćanskog života preko službe nadbiskupa, a prije toga savjesnog učenika i studenta koji je bio za primjer svojoj okolini. Propovijednik je osobito istaknuo njegovu ljubav i brigu prema siromasima, te je u Sarajevu u svoje vrijeme nazvan "ocem siromaha".

Na kraju mise župnik domaćin zahvalio se svima, kao svećenicima i suradnicima, tako i mnoštvu vjernika pozvavši ih na sutrašnje slavlje koje je osobito važno, a to je Sv. misa koje će početi s procesijom oko Gačenskog parka u 10,30 sati. Svečanost će predvoditi biskup - ordinarij mons. Zdenko Križić u zajedništvu s biskupom u miru mons.dr. Milom Bogovićem i s velikim brojem svećenika.

Molimo se Sv. Fabijanu i Sebastijanu da štite našu župu Otočac, kao i sve u Dekanatu, sve vjernike i ljude dobre volje!

Brojač posjete:
159831
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016