Sv. mise treće nedjelje kroz godinu

Danas na treću nedjelju kroz godinu, 21. siječnja o.g. prije podnevne Sv. Mise u 9 i 11 sati u župnoj crkvi u Otočcu služio je mons. dr. Pavo Jurišić, gost propovjednik u našoj župi tokom tjedna Sv. Fabijana i Sebastijana, koji je vodio duhovnu obnovu - kao pripravu za proslavu naših suzaštitnika i Dana grada Otočca.

U propovijedima on se danas posebno osvrnuo na liturgijska čitanja, kako na čitanje iz Starog zavjeta -  iz knjige proroka Jone te na evanđelje koje govori kako je Isus pošao u Galileju propovijedati i pozivati na obraćanje. On je pošao putovima Sv. Ivana Krstitelja koji je također propovijedao obraćenje.

Na obraćenje pozivao je još i prorok Jona u gradu Ninivi. No, oni su propovijedali i o Božjoj kazni. Ninivljanima se Bog zaprijetio da će biti uništeni za 40 dana. Isus je također propovijedao o obraćenju ali je to povezivao s Božjim milosrđem. Sv. Luka u svom evanđelju navodi više prispodoba koje govore upravo o milosrđu. To je prispodoba o Izgubljenom sinu, o izgubljenoj drahmi, o izgubljenoj ovci.

Tjedan u koji ulazimo se obavlja  molitvena osmina za jedinstvo kršćana. To jedinstvo može porasti samo življenjem obraćenja koje je uvijek potrebno kod svakog vjernika.

Na  prvoj Sv. misi u 9 sati pjevali su članovi Dječjeg zbora "Anđeli" pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija i č.s. Ljubomire Lešić. A na kraju mise župnik mons. Šporčić osim što je pročitao oglase, posebno se zahvalio gostu propovjedniku mons. dr. Jurišiću za današnje mise kao i  one koje je predvodio  u toku prošlog tjedna.

On mu je darovao i knjigu "Poziv, poslanje i služenje – pedeset godina svećeništva T. Šporčića“  i najnoviji broj Godišnjaka "Vrilo", a mons. P. Jurišić poklonio je župniku knjigu "Ruka Gospodnja bijaše nad njima" u kojoj se opisuje život i djelovanje naših iseljenika u Australiji kod koje  je mons. Jurišić pohađao 17 putu te pomagao tamošnjim svećenicima u pastoralnom zbrinjavanju istih. Istu knjigu darovao je i č. s. Ljubomiri Lešić koja je  iz Novog Travnika (župa Pećine),  mjesta gdje je i mons. P. Jurišić rođen i odrastao.

Na sv. Misi u 11 sati pjevao je župni zbor "Sv. Cecilija" pod vodstvom prof. Branke Bernardi uz pomoć s. Ljubomire Lešić. Pjevači su bili brojniji nego li u drugim prilikama.

Večernju misu u 18 sati služio je sam župnik T. Šporčić, a pjevao je zbor Trinitas  pod vodstvom g. Darija Košćaka. Svima zahvaljujemo !

(Tš)

Brojač posjete:
22451
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016