ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sv. mise treće nedjelje kroz godinu

Danas na treću nedjelju kroz godinu, 21. siječnja o.g. prije podnevne Sv. Mise u 9 i 11 sati u župnoj crkvi u Otočcu služio je mons. dr. Pavo Jurišić, gost propovjednik u našoj župi tokom tjedna Sv. Fabijana i Sebastijana, koji je vodio duhovnu obnovu - kao pripravu za proslavu naših suzaštitnika i Dana grada Otočca.

U propovijedima on se danas posebno osvrnuo na liturgijska čitanja, kako na čitanje iz Starog zavjeta -  iz knjige proroka Jone te na evanđelje koje govori kako je Isus pošao u Galileju propovijedati i pozivati na obraćanje. On je pošao putovima Sv. Ivana Krstitelja koji je također propovijedao obraćenje.

Na obraćenje pozivao je još i prorok Jona u gradu Ninivi. No, oni su propovijedali i o Božjoj kazni. Ninivljanima se Bog zaprijetio da će biti uništeni za 40 dana. Isus je također propovijedao o obraćenju ali je to povezivao s Božjim milosrđem. Sv. Luka u svom evanđelju navodi više prispodoba koje govore upravo o milosrđu. To je prispodoba o Izgubljenom sinu, o izgubljenoj drahmi, o izgubljenoj ovci.

Tjedan u koji ulazimo se obavlja  molitvena osmina za jedinstvo kršćana. To jedinstvo može porasti samo življenjem obraćenja koje je uvijek potrebno kod svakog vjernika.

Na  prvoj Sv. misi u 9 sati pjevali su članovi Dječjeg zbora "Anđeli" pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija i č.s. Ljubomire Lešić. A na kraju mise župnik mons. Šporčić osim što je pročitao oglase, posebno se zahvalio gostu propovjedniku mons. dr. Jurišiću za današnje mise kao i  one koje je predvodio  u toku prošlog tjedna.

On mu je darovao i knjigu "Poziv, poslanje i služenje – pedeset godina svećeništva T. Šporčića“  i najnoviji broj Godišnjaka "Vrilo", a mons. P. Jurišić poklonio je župniku knjigu "Ruka Gospodnja bijaše nad njima" u kojoj se opisuje život i djelovanje naših iseljenika u Australiji kod koje  je mons. Jurišić pohađao 17 putu te pomagao tamošnjim svećenicima u pastoralnom zbrinjavanju istih. Istu knjigu darovao je i č. s. Ljubomiri Lešić koja je  iz Novog Travnika (župa Pećine),  mjesta gdje je i mons. P. Jurišić rođen i odrastao.

Na sv. Misi u 11 sati pjevao je župni zbor "Sv. Cecilija" pod vodstvom prof. Branke Bernardi uz pomoć s. Ljubomire Lešić. Pjevači su bili brojniji nego li u drugim prilikama.

Večernju misu u 18 sati služio je sam župnik T. Šporčić, a pjevao je zbor Trinitas  pod vodstvom g. Darija Košćaka. Svima zahvaljujemo !

(Tš)

Brojač posjete:
111939
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016