ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Danas ( 21.01.)  je i Sv. Agneza (Janja), mučenica; sutra je Sv. Vinko (zaštitnik vinograda, pa onda i vina)  u srijedu je Sv. Franjo Saleški, zaštitnik je katoličkog tiska i crkvenih pisaca; u četvrtak je Blagdan obraćenja Sv. Pavla apostola; To je blagdan uz kojeg se veže Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Tako je ta osmina počela prošlog četvrtaka, 18. ov. i traje do idućeg kad se slavi ovaj blagdan Sv. Pavla. Pozvani smo da se kao kršćani uvijek molimo u tu nakanu a posebno u ovom tjednu. U petak je Sv. Timotej, te u nedjelju Sv. Toma apostol.

Prošli tjedan u našoj župi imali smo Duhovnu obnovu sa jučerašnjim svečanim završetkom proslave Sv. Fabijana i Sebastijana. Duhovnu obnovu predvodio nam je mons. dr. Pavo Jurišić. Srdačno zahvaljujemo njemu ali i svima koji uzeli udjela u programu ove obnove. Zahvaljujemo svima koji su nam pomagali pod raznim vidovima ove proslave. Našim pjevačima (svih tri zbora), a zahvaljujemo subraći svećenicima našeg Dekanata kao i drugima,  pjevačima i Ličkog Lešća, Sinca i Kompolja koji su po jedan dan u duhovnoj obnovi animirali pjevanje za sve prisutne.

Ovaj tjedan u Zagrebu se održava Teološko-pastoralni tjedan na Šalati u Zagrebu za svećenike čitave Hrvatske. Normalo je da i mi sudjelujemo bar djelomično. Stoga na nekih dana neće biti kod kuće.

(Tš)

Brojač posjete:
2570284
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016