ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Interni kolokvij o majčinstvu Vijeća HBK za život i obitelj

Dana 26. siječnja ov. g. u prostorijama HBK-e u Zagrebu održan je Interni kolokvij o mačinstvu Vijeća HBK za život i obitelj i za biskupijske povjerenike za pastoral braka i obitelj povodom Dana života 2018.

Na kolokviju predavanja su održali: dr .sc. Danijela Rupčić o majkama pred izazovima suvremenih ideoloških kolonizacija, izv .prof.dr.sc. Jadranka Garamaz o majkama pred izazovima odgoja i obrazovanja svoje djece, prof.dr.sc. Slavica Blaženka Kokorić o cjelovitoj pripravi za majčinstvo kao odgovor na izazove, dr. sc .o. Vinko Mamić o duhovnosti kao sredstvu osnaživanja za preuzimanje odgovornosti, gđa. Katarina Matijaca o promicanju majčinstva u digitalnom okružju, koju su sudionici slušali preko Skype-a. Svaki od predavča nastojao je izreći u svojoj temi ono što ga osobno podržava i raduje, ali i ono što je problematično u životima majki i djece u sadašnjem vremenu. Svaki od njih je izazvao kod sudionika određena pitanja i fokusirao ih na samu srž tema. Sudionici u svojim osvrtima izrazili osobito zadovoljstvo s načinom i sadržajima koje su predavači istaknuli. Izrazili su priznanje predavačima koji su očitovali svoje životno iskustvo koja su duboko i intimno proživljena. Stoga su sudionici mogli ovo doživjeti kao jedinstveni informacijski ali i stručni uvid u navedene teme. Kolokvijem je moderirala dr.sc.Marija Čurlin, a čitavim skupom predsjedao je mons. Mate Uzinić biskup dubrovački i predsjednik Vijeća HBK za život i  obitelj. On je uz nekoliko predavača govorio i  na konferenciji za novinarekoja je bila nakon gore održanih predavanja i rasprave.

U poslijepodnevnim satima održana je i sjednica istih sudionika na kojoj se raspravljalo o više tema obiteljske tematike, a najviše se je posvetilo pažnje pripremi za Treći  nacionalni obiteljski susret u Solinu 15. i 16. rujna ov. g.

U ime naše biskupije sudjelovao je mons. Tomislav Šporčić, povjerenik za pastoral braka i obitelji Gospićko-senjske biskupije.

 

 

Brojač posjete:
168541
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016