ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi i najave

Otočac, 28. siječnja 2017. IV. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas je i Sv. Toma Akvinski. U srijedu je Sv. Ivan Bosco. Osnovao je muški red salezijanca i ženski – kćeri Marije Pomoćnice. Bio je izvrsni pedagog i učitelj kršćanskog života u kojima žive mnogi i djeluju u Katoličkoj Crkvi po raznim stranama svijeta; u četvrtak je Sveta Brigita Irska, navečer je Euharistijsko klanjanje. U  petak je blagdan Svijećnice – Prikazanja Gospodinova. To je i Dan posvećenog života. U 11 sati imat ćemo Sv. Misu u crkvi Majke Božje u Poljicima, a navečer u župnoj crkvi. U petak je ujedno prvi petak u mjesecu. Imamo i pobožnost Presv. Srcu Isusovu. U subotu je Sv. Blaž. Na taj dan obavlja se obred blagoslivljanja grla. Dođimo tada na misu i obavimo taj obred. U nedjelju se slavi Dan života. Za tu prigodu biskup dubrovački i predsjednik Vijeća HBK-e napisao je posebnu poruku koju ćemo na Sv. Misama prikazati sadržaj i posebno ćemo moliti za one koji su najviše odgovorni za rađanje i odgajanje novih života a to su roditelji i obitelji.

 Nakon Božićnih blagdana i blagoslova kuća (Podsjećamo one koji to još nisu obavili jer nisu bili kod kuće ili možda nisu bili spremni kad smo dolazili da se jave i dogovorimo dolazak)  Proslavili smo i blagdan Fabijanova na svečani i sadržajni način. Hvala svima koji su to podržali i sudjelovali na bilo koji način. Učinili smo uglavnom što smo isplanirali i mogli. Podržimo dobre poticaje i nadahnuća koja smo čuli u tijeku duhovne obnove i u samom završnom slavlju. Hvala suradnicima na svim drugim područjima. Osobitu hvalu moram izreći onima koji su pomagali u pisanju i dorađivanju našega V r i l a. Tu su važni člankopisci kao i oni koji su tekstove dorađivali i posebno grafičar koji je slagao a to je g. Milan Krznarić te gđa Manja Kostelac Gomerčić i drugi.

Predstoji nam vrijeme rada i molitve u našim obiteljima i u skupovima naših župnih zajednica. Ovo je pastoralna godina obitelji. Pripremamo se III. Nacionalni susret obitelji koji će biti 15. I 16.  rujna u Solinu ove godine. Planirajmo da bi tada mogli hodočastiti i sudjelovati.  Dolazimo na sv. Mise nedjeljom, ako ne možemo nedjeljom, dođimo kad je to moguće i radnim danom. Sv. Misa je svakodnevno - redovito u 18 sati. Potaknimo djecu i mlade kako svojim primjerom ali i riječima gdje i drugim poticajima.   

Preporučamo Katolički tisak. Osobito „Glas Koncila“ koji ovaj put donosi i članak o proslavi Fabijanova u Otočcu i ostale zanimljive članke. Među ostalim osvrće se na događaje na Zagrebačkom Kaptolu),  te „Živo vrelo“ za kojeg su mnogi pretplatnici. Preporučamo i drugima. Samo neka se jave. Pretplata se može dati u tijeku godine kad je kome zgodnije i lakše.

Koncem veljače i početkom ožujka o.g. imat ćemo Tečaj o braku za zaručnike!

 

Brojač posjete:
2522021
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016