ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Otočac, 11. veljače 2018. VI. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas je VI. nedjelja kroz godinu ali danas je i Gospa Lurdska i Svjetski  Dan bolesnika.  U srijedu je Pepelnica ili čista srijeda. Dakle početak korizme. To je zapovijeda post i nemrs. Ujedno je na isti dan i  Sv. Valentin.

(Sv. Valentin se može proslaviti u utorak. Nemojmo čistu srijedu žrtvovati na radi Valentinova) On se ove godine liturgijski ispušta. Kao vjernici imajmo u vidu da je Pepelnica znatno važnija. Početak je korizme – ozbiljnog korizmenog vremena. U korizmi se, a posebno na prvi njen dan ne buči s bučnim i raskalašenom zabavom.  

Şv. Misu imat ćemo navečer u 18 sati pod kojom ćemo imati i obred pepeljenja. Dođimo na sv . Misu koji god možemo. Svečano započnimo korizmeno vrijeme. Pa molimo se i za naše mlade svih uzrasta. U petak i nedjeljom ćemo prije Sv. misa imati pobožnost križnog puta.   
U korizmi imamo više prilika i načina kako možemo vršiti molitvu, post i milostinju. Imamo posebni knjižice za obitelji „Korizma u obitelji s papom Franjom“ Možete je dobiti po 15 kn. Uzmite je i koristite. Naš biskup uputio je pismo, kako se to redovito svake godine čini, gdje poziva sve vjernike da sudjeluju u Akciji „Misereor“ od kojih priloga Biskupija može poboljšati rad biskupijskog karitasa, pomaže uzdržavanje školovanje naših bogoslova i sjemeništaraca, stipendira siromašne studente, pomaže središnjih biskupijskih i dekanatskih ureda.

U utorak navečer poslije Sv. Mise pozivamo roditelje i supružnike da dođu na susrete župne obiteljske zajednice.

Tečaj o braku započinje u petak, 23. veljače u 19 sati. Molimo sve zaručnike da se prijave za sudjelovanje.

Od petka navečer. 16. do 18. veljače u Baškim Oštarijama su duhovne vježbe za mlade koje vodi don Mihovil Kurkut, salezijanac. Molimo mlade da se jave koji kane poći

Brojač posjete:
31578
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016