ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
II. Korizmena nedjelja

Danas, 18. veljače 2018. na drugu korizmenu nedjelju u župnoj crkvi u Otočcu služene su tri Sv. Mise. I to u 9, 11 i 18 sati. Mise je predvodio i propovijedao župnik mons. Tomislav Šporčić. On je u homiliji temeljio svoju misao na pojmu žrtve o kojoj se na svoj način govori u svim liturgijskim čitanjima  današnje nedjelje.

U prvom čitanju se govori o praocu naše vjere Abrahamu od kojega Bog traži da žrtvuje svoga sina Izaka. On je toliko vjeran Bogu da je spreman poslušati Božje traženje. U drugom čitanju Sv. Pavao ističe neizmejrnu Božju ljubav prema čovjeku. Te kaže: Ako je Bog za nas tko će protiv nas. Ta ni svog sina ne poštedje za nas.

Radi se dakle prvenstveno o vjernosti i žrtvi koju Bog Otac po svome Sinu iskazuje prema nama. Tu žrtvu svakodnevno a posebno nedjeljom obnavljamo u zajednici vjernika na našima oltarima. Danas  nažalost rijetko se govori o ovoj vjerničkoj žrtvi. Ta riječ nam je gotovo nepoznata i strana. Odricanje - davanje sebe za druge, nesebično življenje za većinu kao da nema smisla. No, po žrtvi i davanju mi rastemo. Mnogi se ljudi teško mire s bilo kojom nedaćom. Više se razni neuspjesi  doživljavaju  kao Božje kazne  nego da se to prihvati kao priliku i prinese Bogu žrtva.  

U korizmni i idućih tjedana u našima župama i biskupiji imamo više programa u koje se možemo uključiti i tako učniti štogod dobra jedni za druge i na čast Bogu. Tako u subotu, 3. ožujka o.g. prije podne imamo Korizmeno hodočašće u našu katedralu u Gospiću zajedno s vjernicima Gospićkog dekanata.

U petak navečer nakon Sv. Mise u 18 sati možemo se pridružiti molitvi koja se po čitavom katoličkom svijetu priređuje pod naslovom "24 sata za Gospodina" U župnoj crkvi u Otočcu zajednička molitva pred Presvetim bit će do ponoći - dakle 6 sati. Pozivamo župljanje Otočca ali i vjernike iz okolnih župa da nam se pridruže. Žrtva je to ali vjerujemo da će Bogu biti draga, a za naš vjernički život plodonosna. Naš biskup nas  posebnim pismom poziva da se uključimo u akciju "Misereor" te dademo  svoj dar za siromašne i potrebite. No, sigurno da i sami možemo naći tolike prilike se više usmjerimo drugima boreći se protiv svoga egoizma kojemu smo skloni.

Na Sv. Misama pjevali su: Dječji zbor "Anđeli"na misi u 9 sati; Župni zbor "Sv. Cecilija" na misi u 11 sati, te VIS - Trinitas u 18 sati. 

/Tš/

Brojač posjete:
159860
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016