ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Treća korizmena nedjelja

Na treću korizmenu nedjelju, 4.ožujka svete mise u župnoj crkvi bile su u 9, 11 i 18 sati. Predvoditelj misnog slavlja bio je župnik i dekan otočki mons.Tomislav Šporčić.

Odlukom Hrvatske biskupske konferencije, Hrvatski Caritas već trinaestu godinu u nizu, ove godine od 26. veljače do 4. ožujka, organizira korizmenu akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini pod sloganom (Mt 24,12): Da se ne ohladi ljubav mnogih.

I ove godine naši nas biskupi pozivaju da pokažemo duhovnu povezanost i da ne zaboravimo potrebu i materijalnu potporu našim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

Kao i dosada, i ove godine u ovoj humanitarnoj akciji solidarnosti pridružili su se i vjernici Župe Presvetog Trojstva Otočac. Milodare III. korizmene nedjelje, 4. ožujka o.g., prikupljene na župnoj misi u 11 sati, proslijedit će se Biskupijskom Caritasu u Gospiću.

Na misi u 11 sati župnik je protumačio Evanđelje po Ivanu 2, 13-25 "Razvalite ovaj hram i ja ću ga u tri dana podići".

Isus je tim riječima odgovorio na zahtijev židovskih vlasti da im dadne neki znak kojim je trebalo dokazivati legitimitet za takav čin kao što je izgon trgovaca iz hrama. Njegov "znak" jesu križ i uskrsnuće. Križ i uskrsnuće legitimiraju kao onoga koji uspostavlja pravo bogoštovlje. Isus opravdava sebe svojom mukom. Ali riječi stežu dublje. S pravom Ivan izvješćuje da su učenici tek nakon uskrsnuća u svojemu sjećanju - u sjećanju zajednice učenika, Crkve, prosvijetljenje Duhom svetim - razumjeli te riječi u svoj njihovoj dubini. Odbacivanje Isusa, njegovo raspeće, istodobno znači svršetak ovoga hrama.... Novo bogoštovlje dolazi s hramom koji nisu sagradili ljudi. On, Krist, novi je hram čovječanstva.

(ib)

Brojač posjete:
159778
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016