ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
"24 sata za Gospodina - župljani Otočca"

U petak navečer s misom u 18 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu započela je pobožnost 24 sata za Gospodina,u smislu preporuke pape Franje i i našega biskupa mons. Zdenka Križića. Papa je potaknuo ovu  inicijativu pa kaže:U svakoj biskupiji bar jedna crkva će ostati otvorena dvadeset i četiri sata bez prestanka, pružajući vjernicima priliku i za euharistijsko klanjanje i zasakramentalnu ispovijed" Biskup Križić u vezi s time uputio je svećenicima preporuku s riječima: "potaknuti inicijativom Svetog Oca Franje želim potaknuti svećenike naše Biskupije da u svojim župama, u petak 9. i u subotu 10. ožujka, organiziraju klanjanje i mogućnosti za svetu ispovijed. Znamo da je većina župnih zajednica naše Biskupije malena i da je možda nemoguće organizirati klanjanje koje će trajati 24 sata. Bilo bi dobro kada bi takve župe određeno vrijeme organizirale za svoje vjernike euharistijsko klanjanje i mogućnosti za svetu ispovijed."

Stoga smo i mi u našoj župi sinoć /9. ožujka/ uključili u ovu pobožnosti od 18 - 24. sata. Prvi dio pobožnosti bio je do  19,30 sati. Nakon toga pobožnost je predvodila Molitivena zajednica naše župe i to do 22 sata, a nakon toga vodstvo je preuzela zajednica mladih "Ivana Pavao II" s članovima VIS-a Trinitas.   Koji je svojim pjevanjem i intrumentalnim sviranjem  pratio tekstove meditacija. U tijeku čitave pobožnosti posebno u prvom  i drugom dijelu prisustvovalo je više pobožnih osoba, bračnih parova o drugih. Od svećenika u tijeku najvećim dijelom i tokom čitavog klanjanja prisustvovao je vlč. Andija Kekić, župnik sinački i župnik domaćin mons. T. Šporčić, koji je uveo u pbožnosti klanjanja i na kraju predvodio molitvu pohrane Presv. Oltarskog Sakramenta. Oni su bili na raspolaganju i za sv. ispovijed. 

Ovo je ozbiljna i zahtjevna pobožnost. Traži se žrtva. No, kršćanin mora biti i čovjek žrtve - ljubavi koja se daje i odriče. Potrebne su i dobre navike. Za ovakve pobožnosti u našim sredinama nemamo navika. Podržimo one koji je gaje i prakticiraju. A to ćemo najbolje tako da se i sami uključimo. Hvala svima koji imaju dobru volju i koji bar o tome razmišljaju.

( Tš)

Brojač posjete:
159775
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016