ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
OŠ Zrinskih i Frankopana iz Otočca prva u Vjeronaučnoj olimpijadi GSB

U osnovnoj školi dr. Jure Turića u Gospiću održana je 9. ožujka vjeronaučna olimpijada za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola s prostora Gospićko-senjske biskupije. Nastupilo je 20 ekipa iz osnovnih škola te osam srednjoškolskih ekipa, s ukupno 112 natjecatelja uz 28 mentora. Prije početka natjecanja održan je kraći duhovni i umjetnički program uz nastup školskog zbora kao i folklorne skupine škole domaćina.

Sudionike je na početku pozdravio predstojnik Katehetskog ureda vlč. Nikola Turkalj koji je poručio da je ovo 18. godina kako biskupija organizira vjeronaučnu olimpijadu. „Kršćani na putu dijaloga" je tema čiji je interes nastao nakon Drugoga vatikanskog koncila kada počinje jači dijalog s drugim kršćanskim i nekršćanskim religijama. Neka i ova olimpijada bude u cilju jačeg približavanja među kršćanima i da bude mali kamenčić ujedinjenja kršćana", zaključio je vlč. Turkalj. Sudionicima su se obratili domaći ravnatelj škole Ivica Radošević, gospićki gradonačelnik Karlo Starčević, domaći župnik Mario Vazgeč te na kraju umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović, koji je terminološki objasnio pojam dijaloga koji je nastao iz grčke riječi logo koja znači sklad, mudrost i pamet za razliku od dijaboličkog koji znači nesklad, nemir i koji ima sotonski predznak. Zaključio je da nam je dužnost da budemo na putu Crkve.

Predsjednica povjerenstva za srednje škole, ujedno i članica državnog povjerenstva, bila je Ana Stipetić, a za osnovne škole predsjednica županijskog stručnog vijeća za osnovne i srednje škole Ivona Rendulić, dok je značaju ulogu imala i tajnica KU s. Robertina Medven. Nakon provedenih pisanih testova, tombole i milijunaka kod osnovnih škola pobijedila je OŠ Zrinskih i Frankopana iz Otočca, ispred Prve osnovne škole Ogulin, dok je treće mjesto osvojila također Prva osnovna škola Ogulin, PŠ Bernarda M. Luketića iz Zagorja Ogulinskog. Kod srednjih škola pobijedila je Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina ispred Srednje škole Slunj i Srednje škole Senj. Svi sudionici vjeronaučne olimpijade posjetili su gospićku katedralu Navještenja BDM o kojoj im je govorio generalni vikar biskupije mons. mr. Marinko Miličević, te Muzej Like.

Natjecale su se Lucija Bižanović (8.b), Matea Grčević (8.a), Marija Rubčić (8.c) i Bernarda Zoričić (6.c), pod vodstvom mentorice - vjeroučiteljice Dražene Rubčić.

IKA

Foto: Josoon

Brojač posjete:
159731
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016