ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Otočac, 18. ožujka 2018. V. korizmena nedjelja: Župni oglasi

Ovo je nedjelja pred Cvjetnicu  ili tzv. “GLUHA“,  nedjelja.

Sutra je Sv. Josip, zaručnik BDM. Sv. Misa biti će u 18 sati. To o je blagdan koji  se posebnike slavi u svim našim biskupijama i župama. Slavi se kao zaštitnik domovine, obitelji ali posebno kao zaštitnik očeva. Mi ćemo vanjsku proslavu Dana Očeva imati na današnjim sv. misama u 9 i 11 sati. Pozivamo naše očeve, posebno očeve svih naših vjeroučenika (prvopričesnika i krizmanika, kao i drugih) da oni za mlađe razrede dođu u 9 sati a oni starijih razreda u 11 sati.  Na misama ćemo moliti s njima i za njih, udijeliti im spomen sličice na kojima se utisnuta posebna molitva. Na kraju mise podijelit ćemo im posebni blagoslov. Sutra je radni dan zato smo smatrali prikladnijim danas proslaviti taj dan.  No, oni kojima je zgodnije neka dođu sutra na misu u 18 sati.  

Ovaj tjedan  u župama Otočkog dekanata imat ćemo korizmeno-uskrsnu ispovijed.

Pokorničko bogoslužje i ispovijedanje počinje u svim župama u 18 sati:

I to: u utorak u Križpolju, Jezeranama i Stajnici;

U srijedu u Krasnu i Kuterevu;

U četvrtak u Ličkom Lešću i Prozoru;

U petak u Otočcu /za odrasle/

U subotu u 9 sati za vjeroučenike od IV-VIII. razreda osnovne škole;

U Brinju i Lipicama

Drugi ponedjeljak u švici i Kompolju;

Drugi utorak u Sincu i Vrhovinama

Dana 18.3.  u 14,30 – 18 sati u Svetištu hrvatskih mučenika na Udbini je Godišnji susret župnih pastoralnih vijeća za sve župe Gospićko-senjske biskupije. Susret će predvoditi naš  biskup mons. Zdenko Križić a predavanje će održati mons. dr. Slavko Zec, profesor crkvenog prava na Teologiji u Rijeci. Susret će koordinirati povjerenik za pastoralna vijeća mons. Tomislav Šporčić.

U nedjelju na Cvjetnicu bit će sv. Mise u 9 i 11 sati . Prije Sv. Misa bit će blagoslov grančica i procesije oko Gačanskog parka te pod misom čitanje Muke Gospodina našega Isusa Krista po Marku. Danas, a koliko bude ostalo i u tijeku tjedan moći će se u crkvi uzeti po koju maslinovu grančicu koje se neće prodavati nego će svatko prema svojim mogućnostima dati koju kunu za prilog misijama. Stoga nemojte na tržnici kupovati „skupe“ grančice. Dosta je zaista jedna grančica, uz drugo zelenilo koje se može donijeti na blagoslov. 

Brojač posjete:
2664397
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016