ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Korizmeno ispovijedanje u našoj župi

Dana, 23. ov. mj. u župnoj crkvi u Otočcu bilo je Pokorničko bogoslužje i korizmeno ispovijedanje. U svim župama Otočkog dekanata ove korizme to je bilo u određene dane navečer u 18 sati. Tako je bilo i u Otočcu. Pokorničko bogoslužje predvodio je sam župnik mons. Tomislav Šporčić.

On je u kratkom razmatranju istaknuo Isusov Krž i njegove raširene ruke koje na svoj način označavaju susret i dolazak k čovjeku griješniku voljom da ga prihvati i spasti, da ga primi u svoje zajedništvo. Isusov Križ trebamo promatrati ne kao neki predmet i "ukras"  nego kao podjećanje na Isusovu predanost i ljubav za sve ljude i svakoga od nas. Po Isusovom križu zadobili smo otkupljenje i oslobođenje od grijeha i smrti. Otvorimo i mi svoje ruke i svoje srce Gospodinu. On nas prihvaća ovakve kakvi jesmo i zajedništvo s Njime nas oslobađa.

Ispovijedi je pristupio veliki broj vjernika.   Ispovijedalo je svih devet svećenika  Otočkog dekanata. Neki su nakog ispovijedi pošli svojim kućama i obavezama.  Sv. Pričesti prstupit će na Cvjetnicu. Drugi su ostali i na Sv. Misi koja je bila nakon ispovijedanja.

Danas u subotu, 24. ov. u 9 sati bilo je ispovijedanje za vjeroučenike i druge mlade, kao i one starije koji nisu dospjeli doći u petak navečer. Župljani Otočca imat će još prilike pristupiti Sv. ispovijedi u Velikom tjednu, po nešto svakog dana prije večernjiih bogoslužja. A na Veliki četvrtak,  petak i subotu  od 10 - 12 i od 15 - 16 sati.

(Tš)

Brojač posjete:
159718
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016