ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

 Otočac, 25. ožujka 2018. – C v j e t n i c a – Nedjelja muke Gospodina našega Isusa Krista

Današnje Sv. Sv. Mise u 9 i 11 sati počinju s blagoslovom grančica i procesijom oko Gačanskog parka. Po završetku procesije nastavlja sa Sv. Misom pod kojom se čita Muka Gospodina našega Isusa Krista. Ove godine po Marku. Prije početka blagoslova grančica pred crkvom moći će se dobiti po koja maslinova grančica za koju se moli dobrovoljni prilog kao dar za  misije. Prije Sv. Misa nećemo imati pobožnost Križnog Puta, kako smo to redovito imali u tijeku korizme. Ako nam bude pogodno vrijeme poslije podne u 17,30 sati Križni put će biti na Fortici, ako bude loše vrijeme onda će to biti u crkvi u 18 sati. Nakon toga u 18,30 sati   biti će  večernja Sv. Misa.

 S nedjeljom Muke Gospodnje – Cvjetnice  ulazimo u Veliki ili Sveti tjedan. Zato u ovom tjednu nastojimo, ako je to ikako moguće dolazimo na Sv. Mise svakoga dana. Prije Sv. Misa je prigoda za Sv. ispovijed. U ponedjeljak, utorak  Sv. Mise u 17,30 radi ispovijedanja u Švici, Kompolju i Sincu,  a   i srijedu Sv. Mise će biti u 18,30 ,00 s. U srijedu prije u Gospićkoj katedrali bit će Misa posvete sv. Ulja i obnove Svećeničkih obećanja. Svi Svećenici s biskupom imaju Sv. Misu. Pod tom misom predaju se darovi vjernika koji su se u tijeku korizme prikupili po župama. Oni koji mogu neka još prije srijede predaju one svoje priloge u tom vidu.   

U četvrtak počinje Sveto trodnevlje – vazmeno vrijeme. Veliki četvrtak, petak i subota su na osobiti način Veliki i Sveti. Bogoslužje u četvrtak i petak počet će u 18,30. U petak će u 17,30 biti križni put na Fortici, a na Veliku subotu Vazmeno bdijenje započet će u 22,30 sati. Tako da do 24 sata završimo. Na kraju Vazmenog bdijenja bit će blagoslov uskrsnih jela. Moći će se blagosloviti i na Uskrs na prvoj misi u 9 sati.  U tim danima je na jedan zgusnuti – bogoslužni način prisutno čitavo otajstvo naše vjere. S Isusom proslavljamo Njegovu posljednju večeru (četvrtak, pranje nogu apostolima, njegovu muku i smrt na križu – poklon Sv.  Križu, te na vazmenom bdijenju iščekujemo njegovo Uskrsnuće. Na Uskrs su mise u 9,11 i 18,30 sati.

Na Veliki četvrtak molimo članove ŽPV i suradnike da budu na raspolaganje za obred pranja nogu. Poslije Sv. Mise je Ura klanjanja – pred Euharistijskim Isusom u svetohraništu. Molimo da se ove dane ne oglušimo pred pozivom Crkve. Neka svaka obitelj zajednički o tome raspravi i na svoj način dade raspored svojim članovima: kada će tko moći sudjelovati. 

Brojač posjete:
31505
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016