ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Nedjelja Uskrsnuća Gospodinova

Danas, 01.travnja, s početkom u 11 sati, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu središnju svetu misu povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa predvodio je župnik i dekan otočki mons.mr.Tomislav Šporčić.

Na misi je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljena djevojčica Lea Podnar od oca Gorana i majke Dragane rođ.Špehar. Okupio se veliki broj vjernika, rodbine i prijatelja pa je crkva bila potpuno ispunjena.

U svojoj homiliji župnik je govorio o pitanju života i smrti. Dali ćemo i nadalje živjeti nakon ovog kratkog i vrlo križnog života. Nitko ne može proći mimo takvog pitanja. I ne može biti indiferentan. , No, s druge strane prihvatiti vjeru u život vječni bez obzira što žeđamo za vječnošću nije tako jednostavno. Stoga je razumljivo toliko prihvaćanje ali i odbijanje vjere. Svjetlo Uskrsa razbilo je tamu noći. Iza toga se svjetla rađa novi "prvi dan" . Sviće zora novog čovječanstva u kojemu mlađi i snažniji a on dobiva svoju snagu od vjere u Uskrsnuće. Nakon uskrsnog jutra ništa više nije isto. Smrt je postala prošlost. Isus je dao svoj život iz ljubavi a ne iz prkosa ili bilo kakve nadmoći. U ljubavi darovani život briše svaku želju za osvetom, a teži intimnosti i plodnosti. Zato se uskrsnuće događa u diskreciji bez slavodobitnosti.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić i prof.Brankom Bernadi za orguljama.

Poslije mise župnik je primio članove zbora na kratko druženje i čestitarenje u župni stan.

(ib)

Brojač posjete:
159840
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016