ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Otočac, 01. travnja 2018. Uskrs: Župni oglasi

Danas  na svetkovinu Uskrsa u župnoj crkvi u Otočcu, kao i redovito nedjeljom,  imamo tri sv. mise: u 9 11 i 18 sati. U 14,30 bit će Sv. Misa u Dabru. Sv. Misu u 11 sati u Otočcu prenosi i Hrvatski Radio Otočac. Uskrs je za nas kršćane najveći i najvažniji blagdan. Svaka nedjelja je slavlje Uskrsa. Okupljanje i slavljenje euharistije na prvi dan u tjednu, a to je nedjelja stvorilo je nedjelju. Ako ikada onda danas treba doći na Sv. Misu.

Sutra je Uskrsni ponedjeljak. Sv. Misu imat ćemo navečer u 18,30 sati. I sve druge dane u ovom tjednu kao i u svim drugim danima nadalje imamo večernje mise u 8,30 sati. Lijepo i vjernički i radnim danom doći na Sv. Misu kad se to može, a posebno za one koji nedjeljom ne mogu radi radnih i drugih obaveza. U četvrtak nakon Sv. Mise imamo euharistijsko klanjanje.

Druge nedjelje je „Bijela“ nedjelja i nedjelja Božjeg milosrđa. Ove nedjelje prema odredbi koju je odobrio papa Ivana Pavao II. 2002. Može se zadobiti potpuni odnosno djelomični oprost. A za njega se pretpostavlja prethodna ispovijed, sv. pričest te molitva po nakani Sv. Oca,u bilo kojoj crkvi ili kapelici te pobožnost u čast Božanskog milosrđa pred Presvetim (izloženim ili u tabernakulu), kajući se iskreno za svoje grijehe, ili barem pred Presvetim izmoliti Vjerovanje i očenaš, dodajući zaziv: Isuse milosrdni, uzdam se u te!“ Za djelomični oprost potrebno je da vjernik upravi milosrdnom Isus neki od pobožnih zaziva koji su od Crkve odobreni za javnu pobožnost.  

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli ovih dana da bogoslužja u ovom Velikom tjednu – svetom trodnevlju – u ovom Vazmu budu ljepša, skladnija i doživljajnija. Zahvaljujemo način vlč. Juri Ladišiću, na posebni časnim sestrama, pjevačim zborovima: Velikom župnom zboru Sv. Cecilija, malom zboru Anđeli, te zboru Trinitas s njihovim voditeljima/prof. Brankom Bernardi, s. Lješić, gđom Gabrijelom Degoricija, g. Darkom Košćak i Anommarijom Jurković, našim ministrantima te sjemeništarcu Kristijanu Pajdaković, članovima Župnog Pastoralnog vijeća.  Hvala čitačima u liturgiji, hvala svima koji su redovito i kad su mogli došli i sudjelovali na bogoslužjima.

Hvala i gđi Marijani Ostović za aranžiranje i nakite u crkvi.

 

Brojač posjete:
31498
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016