ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Bogoslužja na "Bijelu" nedjelju i nedjelju Božanskog milosrđa

Dana, 8.travnja u župnoj crkvi u Otočcu proslavljene su kao i obično tri Sv. Mise. Sve je mise predvodio i na njima propovijedao župnik mons. Tomislav Šporčić. Na misi u 9 sati pjevanje je animirao mali zbor "Anđeli" pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija. Č.s. Ljubomira bila je odsutna radi sudjelovanja na duhovnim vježbama. A na misi u 11 sati pjevalo je župni zbor "Sv. Cecilija" pod vodstvom prof. Branke Bernardi. Na večernjoj misi pjevao je zbor mladih "Trinitas" pod vodstvom g. Daria Košćak.

Na sv. Misi u 11 sati bilo je i krštenje djeteta Šimuna Rudelić, sina Antonija i Marice r. Pivač. A kumovi su bili supružnici Željko Tonković i Jelena r. Lukac iz Švice.

Župnik je tumačio evanđelje koje danas donosi Isusovo pojavljivanje apostolima najprije s bez pristunosti Sv. Tome, kojemu pripovijedaju da su se susreli s Isusom, a on izržava svoju sumnju - nevjeru dokle god no ne stavi svoju ruku u njegove rane, koje je on vidio dok je Isus visio na križu. Za njega je Isus samo to Isus. Isus će se pojaviti i drugi put, nakon osam dana i reći će mu da stavi svoje ruke u njegove rane. No, ne kaže se da je to Toma dosta i učinio. Ali će uksliknuti: Gospodin moj i Bog moj. Toma je u punom smislu ispovijedio svoju vjeru. To prije njega nije izrekao niti jedan od apostola. On je prvi koji Isusa naziva Bogom. Toma je prepoznao Boga u milosrđu, koje mu je Isus iskazao kad mu je prišao ususret. Iskoristimo ovu priliku da se sjetimo kad smo iskusili milosrđdno lice Oca. Kad smo to sreli Isusa? Moglo se to dogoditi kad nam je netko pristupio u našoj nevolji i pomogao nam. Moglo se to dogoditi kad nam je netko pružio utjehu. Moglo je to biti kad je netko zajedno s nama plakao. Možda smo susreli Isusa u trnucima molitve, kad se povoučemo u tišinu, možda u bogoslužju. Pokušajmo i sami biti milosrdno lice Oca. Pričest koju primamo, sakramenti koji nas preobražavaju i hrane, omogućuju nam da živimo Krista i postanemo objavitelji Božjeg milosrdnog Oca.

(Tš)

Brojač posjete:
159665
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016