ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Nedjelja Dobrog Pastira, kršten Luka Tonković

Dana, 22.tavnja je četvrta vazmena nedjelja, nedjelja Dobrog Pastira. Nedjelja Dobroga Pastira je na osobit način molitveni dan Crkve za duhovna zvanja, osobito za svećenička zvanja. Središnju svetu misu u 11 sati služio je župnik mons.Tomislav Šporčić. Na misi je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljen dječak LUKA TONKOVIĆ, od oca Danijela i majke Danijele rođ.Gomerčić.

U svojim razmišljanjima župnik je rastumačio današnje čitanje svetog Evanđelja po Ivanu "Pastir dobri život svoj polaže za ovce", te se osvrnuo na poruku nadbiskupa Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja za današnju Nedjelju Dobrog Pastira.

- Živimo u nemirnim vremenima, ali Bog nas ne napušta. Želi nas susresti na našim odbjeglim i često beznadnim i prašnjavim stazama. Gospodin želi da poslušamo Njegov glas koji nam upućuje. Ne želi ga nametati našoj slobodi. U otvorenosti Božjoj riječi pozvani smo čitati naše svakodnevne događaje. Bog nas poziva da budemo akteri i protagonisti povijesti koju s nama želi mijenjati i ostvarivati. Da bi smo čuli Njegov glas potrebna nam je tišina sabranosti koja je često protjerana iz našega srca. Božji glas nije bučan, već je poput laganog šapta i blagog lahora.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

/ib/

 

Brojač posjete:
159853
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016