ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi i najave

Otočac, 6. svibnja 2018. VI. vazmena nedjelja – nedjelja turizma

Današnju nedjelju se posebno slavi kao nedjelju turizma. Mi smo zemlja i narod u kojeg dolazi tolike osobe iz raznih krajeva svijeta. Imajmo u vidu da svaki susret s bilo kojom osobom je prilika da svjedočimo prave ljudske i kršćanske vrednote. Pa i naše crkve cijenimo i posjećujmo kako prostore vjere i pobožnosti. To će biti najbolji poticaj svima koji u njih navraćaju da jačaju svoju vjeru, da se bogate i svojim duhom.

U četvrtak je svetkovina Uzašašća Gospodinova. Svečanu sv. Misu imat ćemo u 18,30  sati na koju pozivamo snašu djecu i mlade, a osobito naše kandidate za prvu pričest i kandidate za Sv. Potvrdu – krizmu.

U subotu, 12. ov. kako smo već više puta najavljivali imao Dekanatsko, obiteljsko hodočašća na Krasno. Proslavit ćemo ujedno i Majčin Dan. Povratna karta za odrasle bit će 25 kn. A za djecu podmirit će Župe iz kojih su dotični putnici. Polazak autobusa ispred crkve bit će u 8,45 sati. Molimo sve koji računaju na autobus da nam se jave radi broja sjedišta. Povratak će biti oko 15 sati.

Program imate na „Biltenu“ kojeg ako niste već uzeli možete uzeti stolu kod tiska u crkvi.

 Druge  nedjelje je Dan obavijesnih sredstava.

U četvrtak, 17. ov. u 19 sati u Gackom, pučkom, otvorenom Učilištu u Otočcu bit će predstavljanje knjige mons. dr. Mile Bogovića: Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj u prošlosti i sadašnjosti;

 

Brojač posjete:
2663825
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016