ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sv. Misa na blagdan Uzašašća u župnoj crkvi - Otočac

Na svetkovinu Uzašašća u župnoj crkvi u Otočcu bila je svečana Sv. Misa. Misu je predvodio i propovijedao mons. Tomislav Šporčić, dekan i župnik otočki a s njim je koncelebrirao i vlč. Jure Ladišić, duhovnik slabovidnih i suradnik u župi. Pjevanje su predvodili pjevači župe zbor  "Sv. Cecilija".  

Na Sv. Misu su bili posebno pozvani kandidati za Prvu pričest i Sv. Potvrdu (krizmanici). A roditelji krizmanika trebali su predati molbe koje potpisuju oni i sami krizmanici te ih preko župnika upućuju biskupu. Molbe je predalo većina roditelja. Drugi, koji to nisu mogli donjet će to u nedjelju.

Župnik je u homiliji istaknuo značenje blagdana Uzašašća te Isusov tjelesno  vidljivi odlazak od apostola. No, taj odlazak je imao veliko značenje. Isus sam kaže da je bolje da on ode. Jer On će im poslati Duha Branitelja. On će ih poučavati u svemu, On će im biti jakost i snaga. Oni će živjeti u Njegovom Duhu. S time Isus povezuje nebo i zemlju. Ostvaruje se Božja prisutnost - nebo na zemlji, a na nebo uzlazi Isus sa svojim čovještvom.

Nakon homilije roditelji su donosili pismene molbe i predavali ih župniku.

Na kraju mise Župnik je još jednom pozvao roditelje da pođu na Dekanatsko, obiteljsko hodočašće na Krasno iduće subote, 12. ov. mj. To hodočašće se priprema već duže vrijeme.

S njim se želi naglasiti da je za odgoj djece i mladih potrebno Bogu upućivati molitve. Hodočašće je uz slušanje Božje riječi i prisupaanje svetim sakramentima ispunjeno molitvom kako osobnom tako i zajedničkom. S hodočašćem roditelja toj pobožnosti se uče i djeca i mladi. Na ovo hodočašću na Krasnu dolazi nam svećenik - katedralni župnik splitske katedrale preč. Tomislav Čubelić i psiholog i psihoterapeut prof. Jelena Burazin. Na Krasno se ide autobusom  koji iz Otočca polazi u 8,45 sati ispred župne crkve. No, veći dio ih putuje svojim automobilima.

Brojač posjete:
159699
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016