ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župne oglasi i najave

Otočac, 3. lipnja 2018. IX. Nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas je u našoj župi svečanost Prve pričesti.  Svečanost će se biti na misi u 11 sati.

Ove godine imamo 32 prvopričesnika. Molimo prvopričesnike da u pratnji svojih roditelja

Dođu u župno dvorište u 10,45sati. Tu će se složiti u procesiji i svečano krenuti u župnu crkvu. Prvopričesnici će i druge nedjelje, 10. ov. mj. doći na misu u svojim prvopričesničkim haljinicama te nakon Sv. Mise predati u župnoj dvorani.

U ponedjeljak je Sv. Kvirin Sisački, u utorak je Sv. Bonifacije, u petak je blagdan Presvetog Srca Isusova. To je blagdan za svu crkvu. No, posebno ovaj blagdan slave časne Sestre Presvetog Srca Isusova kojoj družbi pripadaju i naše časne sestre koje žive i djeluju u našem Otočcu. Čestitamo sestrama i molimo se Gospodinu za njihovu Družbu. Sv. Misu u župnoj crkvi imat ćemo u 9 sati. Neće biti večernje Mise. U subotu je blagdan Bezgrešnog Srca Marijina.

U četvrtak smo proslavili Svetkovinu Tijelova. Imali smo samo jednu Sv. Misu i tijelovsku procesiju. Bilo je svečano i dostojanstveno.  

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na aktivni i pažljivi način. To je bio zapovijedani blagdan i državni blagdan. 

Osobitu važnu ulogu imali su pjevači naše župe, Glazba DVD-a Otočac, krizmanici i prvopričesnici. No, pozivamo i sve druge vjeroučenike  da ne izostavljaju ovakva bogoslužja i svečanosti. Stariji bih trebali u tome podržati i dati primjer.

U ponedjeljak, 18. lipnja bit će Ministrantski susret na Udbini. Pozivamo sve naše ministrante kao i one koji će nam se uključiti kao novi nakon Prve pričesti , da poođu na taj susret. Naši Dječji zbor pozvan da sa svojim voditeljicama (gđom Gabijelom i č.s. Ljubomirom) predvodit pjevanje na toj svečanosti 

 

Brojač posjete:
31390
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016