ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Zahvalno Bogoslužje Riječi za kraj školske godine

Danas, 15. lipnja o.g. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva slavilo se zahvalno Bogoslužje Riječi povodom završetka školske godine 2017/18.Bogoslužje je predvodio mons. Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki, uz asistenciju brojnih ministranata. Jedan dio od njih su kandidati da se uvedu u stalne ministrante. Neki stariji misle da trebaju dati mjesto mlađima. No, to je uvijek ono krivo mišljenje da oko oltara moraju biti samo djeca.

Podjsećamo da će u ponedjeljak, 18. ov. mj. na Udbini biti Biskupijski susret ministranata na kojem će predvoditi pjevanje Dječji zbor "Anđeli" iz Otočca pod vodstvom č.s. Ljubomire Lešić i gđe Gabrijele Degoricija. Polazit će se iz Otočca autobusom ispred crkve u 8 sati. U nedjelju, 17. ov. trreba doći na misu u 9 sati i prijaviti svoje sudjelovanje.

Na današnjem Bogoslužju homiliju nakon evanđelja izrekao je tađoder predvoditelj. Pozvao je sve prisutne da se i preko praznika okupljamo na Sv. Misama, posebno nedjeljom, da se sastajemo i susrećemo, a ako odlazimo izvan Otočca na razne odmore lijepo je da se jedni drugima javimo. Lijepo se javiti svojim učiteljima, vjeroučiteljima pa i župniku. Biti kršćanski vjernik znači prije svega biti povezan s Isusom i njegovom Riječi i sakramentima. Za vjernički život nikad nema praznika i kršćanski žviot nikad ne smije biti "prazan". U tijeku ljeta od 1. srpnja pa do početka nove školske godine nedjeljne mise bit će u 8,30; 10,00 i 18,30 sati. Ako se ne dospije na uobičjenu "moju " misu onda se može doći na onu drugu.

Nakon Bogoslužja u crkvi ravnateljicu prof. Jasminka Devčić s učiteljima i nastavnicima  župnik je primio na kraće druženje u župnu dvoranu gdje ih je župnik počastio s kavom i kolačima.

(Tš)

Brojač posjete:
104685
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016