ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Kršten Ivan Marijan Košćak

Dana 17.lipnja na središnjoj misi u 11 sati koju je predvodio i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki u zajednicu krštenih primljen je dječak Ivan Marijan Košćak, sin Daria i Tine rođ.Malnar. To je treće dijete u obitelji, a oba roditelja su vjeroučitelji.

U svojoj homiliji župnik se osvrnuo na današnje Evanđelje po Marku " Manje od svega sjemena na zemlji postane veće od svega povrća" . Jeli moguće ubrzati dolazak i rast Božjega kraljevstva? Isusova prispodoba o bačenom sjemenu, kao da nas ostavlja mirne pred darom Kraljevstva: čovjek "baci sjeme u zemlju" i čeka, povjerava se vremenu, i tek na kraju "laća srpa" . Ta slika, posuđena iz ondašnjeg načina obrađivanja zemlje, kad je sve bilo povjereno zemlji i njezinoj plodnosti, ističe vrijednost pouzdanja, nadanja, ali i nezaustavljivu snagu "sjemena Kealjevstva" koje dolazi htjeli mi ili ne. Svima nam nedostaje te strpljivosti i čekanja. Htjeli bismo plod odmah ( baš kao danas u poljoprivredi!). Ljepota kraljevstva nije tek u njegovim plodovima, nego baš u njegovu rastu - u nama. I to je njegov plod.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić i prof.Brankom Bernardi za orguljma.

(ib)

Brojač posjete:
159735
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016