ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Biskupijski susret ministranata

U ponedjeljak, 18. lipnja o.g. u svetištu hrvatskih mučenika na Udbini održan je Ministrantski susret Gospićko-senjske biskupije.

Ovo je redoviti godišnji susret koji se održava od  osnutka Gospićko-senjske biskupije. To je jedan od redovitijih točaka godišnjeg  pastoralnog programa. Mjesto susreta svake godine redao po dekanatima. Svake godine domaćin susreta je bio drugi dekanat. Tako  su u Otočcu bili tri put ovakvi  susreti. Redovito je susretu predsjedao sam biskup - ordinarij. A program su pripremali povjerenici ministranata s predstavnikom biskupije.

Susretima je prisustovalo uvijek preko 200 ministranata, a ponekad i do 300. Iz Otočkog dekanata bili su sudjelovali su ministranti iz Krasna, Kompolja, Ličkog Lešća i Prozora, te iz  Otočca.

Ovaj put je na Udbini sudjelovao oko 150 ministranata. Veći dio župa je bio zastupljen bar i s manjim brojem. To je znak da je vičina pastoralnih djelatnika svijesna kako su ministranti važna liturgijska i neizostavna  grupa u župnom pastoralu.  Prije Sv. Mise ministrantima je govorio o Sv. Dominiku Saviju domaćin preč. Josip Šimatović, a Sv. Misu je predvodio i propovijedao biskupijski povjerenik za ministrante preč. Mišel Grgurić. Koncelebriralo je 14 svećenika. Pjevanje je predvodio i animirao čitavi skup Dječji zbor župe Presv. Trojstva iz Otočca pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija i č.s. Ljubomire Lešić.

Poslije sv. Mise bio je domijanak. A završilo se  rekreativnim programom. Jedan grupa dječaka imalo je nogometno nadmetanje, druga grupa, uglavnom djevojčica imala je igre koje su vodili odabrani animatori.

(ib) 

 

Brojač posjete:
104441
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016