ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Na Krasnu sastanak i dogovor za proslavu Velike Gospe i Dana hrvatskih mučenika na Udbini

Danas, 27. lipnja o.g. u svećeničkom stanu na Krasnu održani su sastanci dogovor programa za proslavu Velike Gospe na Krasnu i za proslavu Dana hrvatskih mučenika na Udbini. Na jednom i drugom sastanku prisustvovao je biskup mons. Zdenko Križić zajedno s drugima. I to: mons. Marinkom Miličevićem, generalnim vikarom, mons. Tomislavom Šporčićem,dekanom otočkim, preč.  Silivijom Milinom, dekanom senjskim, preč. Nikolom Turkaljem, ekonom biskupije, preč. Josipom Šimatovićem, dekanom udbinskim, preč Stipom Zeba, upraviteljem Svetišta na Krasnu, preč. Mišelom Grgurićem, kancelarom biskupije  te g. Ivanom Pripićem - Špikom, dirigentom Udruženog zbora Gospićko-senjske biskupije. 

U prvom dijelu razgovaralo se o programu proslave Velike Gospe. Date su prvenstveno primjedbe na prošlogodišnju proslavu. Trodnevna priprava na Krasnu počet će u nedjelju, 12. kolovoza sa sv. Misom u 11 sati. Tih dana obično na Krasnu sudjeluje  nadbiskup i metrpolita mons. dr. Ivan Devčić. Njemu će pomoći i drugi prisutni svećenici. Bogoslužje bdijenja uoči Velike Gospe počet će s Pokorničkim bogoslužjem u 18 sati. Pobožnost križnog puta predvodit će vlč. Ivan Miškulin,  Sv. Misu predvodit će i propovijedati fra o. Ilija Mikulić, a Euharistijsko klanjanje će voditi mons. Marinko Miličević.

Na Svetkovinu Velike Gospe Pokornička bogoslužja predvodit će fra Ilija Mikulić. S svečanu Sv. Misu u 11 sati predvodit će mons. dr. Mile Bogović, biskup u miru uz asistenciju biskupa ordinarija mons. Zdenka Križića. Naglašena je  važnost dovoljan broj  svećenika koji će biti na  raspolaganju za ispovijed.

--------

U vezi proslave Dana hrvatskih mučenika na Udbini konstatirano je da će proslava biti na blagdan Male Gospe. To će blagdansko ozračje pogodovati mnogima da pođu na Udbinu, a mnoge će spriječiti jer imaju u svojim župama proslavu ovog blagdana. Liturgijski tekstovi i liturgijsko ruho uzet će se prilagođeno ovom blagdanu.  Tako će i veći dio svećenika morati izostati od Udbine. Svečanu Sv. Misu na Udbini u 10,30 sati predvodit će i propovijedati dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Pjevanje će predoviti Udruženi zbor zajedno s Pjevačim zborom časnih sestara milosrdnica. U vezi ispovijedanja na Udbini i na Krasnu kao i o pripremi za III. Nacionalni susret obitelji održat će se u petak, 6. srpnja o.g u Gospiću.

(Tš)

 

Brojač posjete:
111869
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016