ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Otočac, 29. srpnja 2018. XVII. Nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Şutra je Sv. Petar  Krizolog  /Zlatorječiti/, u utorak je Sv. Ignacije Lojolski (1491-1556) – potječe iz jedne baskijske obitelji. S grupom mladih studenata osnovao je Družbu Isusovu koja je ostala jaka i važna u višestrukom crkvenom djelovanju sve do danas. Ima bogato duhovno iskustvo „Duhovnih vježbi“; u srijedu je Sv. Alfonz Liguori. Osnovao je redovničku zajednicu koju je imenovao „Red Presvetog Otkupitelja“ Posvetio se moralnoj teologiji i duhovnosti te su iza njega ostala vrijedna djela. Crkva ga je proglasila naučiteljem te zaštitnikom ispovjednika i moralista. U četvrtak je Bl. Sj. Marija Anđeoska – Porcijunkula; u petak je Bl. Augustin Kažotić, prvi hrvatski blaženik. Rodio se u Trogiru od kršćanskih roditelja. Stupio je u Dominikanski red. Bio je zagrebački biskup; u subotu je Sv. Ivan Marija Vianney, poznat kao Arški župnik. Iako skromnih mogućnosti postao je veliki pastoralni djelatnik u ispovijedanju, katehizaciji i propovijedanju. Pio XI. uvrstio ga je među svete 1925., a zatim ga je proglasio zaštitnikom župnika. Umro je iscrpljen od rada 1859. U Arsu koji je postao veliko hodočasničko mjesto.

U nedjelju je Gospa Snježna i blagdan Domovinske zahvalnosti.  Sv. Mise su u 8,30 i 10 sati

U 9,30 je polaganje vijenaca kod spomenika Hrvatskim braniteljima.

U nedjelju, 16. rujna u ranim jutarnjim satima kretat će se na hodočašće  - na III. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Solin. Cijena puta je 130 po osobi. Molimo sve koji kane ići da se prijavljuju kako bismo mogli pravodobno sve organizirati. Ovaj događaj susreta Hrv. Kat. obitelji popratit će i veliko i pokorničko pješačko hodočašće Udruge Sv. Roka župe Otočac i drugih iz Gacke doline.

Ovih dana, kako smo čuli preko medija Grčku su zahvatili veliki požari. S tim u vezi Hrvatski Caritas zajedno s našim biskupom mons. Zdenkom Križićem nas poziva da sudjelujemo u prikupljanju darova za pomoć stradalima u Grčkoj. Tko može neka to dostavi u Župni ured ili sam pošalje na objavljeni račun. Svima zahvaljujemo!

 

Brojač posjete:
2663373
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016