ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Bilten Majke Bažjke Krasnarske - Velika Gospa Krasno 2018.

Uoči proslave Velike Gospe na Krasnu svake godine iz tiska izlazi bilten s obraćanjem mjesnog ordinarija biskupa mons.Zdenka Križića. Svetkovina Velike Gospe je bez sumnje dan kada su nam crkve najposjećenije, a marijanska svetišta prepuna hodočasnika. Mnogi vjernici se odlučuju poći pješice na ta sveta mjesta i na taj način prikazati Bogu nešto od svoje žrtve kao zahvalnost Bogu za primljena dobročinstva, ili kao znak svoje raskajanosti i molitve za neke potrebe od posebne važnosti, za neku osobu ili obitelj. Svetišta su milosna mjesta u kojima osoba može doživjeti milosni trenutak koji je kadar promjeniti ljudski život - piše biskup Križić. 

Također ove godine je i Godina obitelji i III.Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji o kojem piše otočki dekan i župnik mons.Tomislav Šporčić. Geslo ovogodišnjeg susreta je : Obitelj - izvor života i radosti. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji održati će se u Splitu i Solinu, 15. i 16. rujna 2018.godine. Pozivaju se majke i očevi da pođu sa svojom djecom zajedno ili pojedinačno na ovaj susret te daju svjedočanstvo vjere i ljubavi te nezamjenjive veličine obitelji za svaku osobu, Crkvu i narod.

O biblijskom poimanju braka piše mons.Marinko Miličević, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije. Brak je jedan od temeljnih odnosa života. Nažalost danas je ta institucija izrazito osporavana pa i napadana. Jedini i pravi odgovor o toj instituciji uvijek iznova moramo tražiti u Božjoj riječi- Bibliji. Bog, gospodar neba i zemlje osnovao je brak kao jedan od njegovih najljepših darova.

Na kraju biltena je program proslave Velike Gospe 2018. na Krasnu. Trodnevna priprava u Svetištu. Na blagdan Velike Gospe u 11 sati svečanu svetu misu predvodi mons.dr.Mile Bogović, biskup u miru uz koncelebraciju biskupa mons.mr.Zdenka Križića i prisutnih svećenika. 

Bilten je izišao iz tiska u četvrtak a isti je na stolu za tisak u našoj župnoj crkvi i već smo ga dostavili u Gospić, Udbinu, Slunj i Senj, tj. u središta dekanata koji gravitiraju za Veliku Gospu na Krasno.

(Tš) 

Brojač posjete:
168356
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016