ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Bdijenje na Poljicima uoči svetkovine Velike Gospe

Ove godine, za razliku od dosadašnjih,  odlučili smo u crkvi Majke Božje u Poljicima, osim sv. Mise na samu svetkovinu Velike Gospe imati misu Bdijenja u predvečerje Svetkovine.

Prije Sv. misa u utorak, 14. i srijedu, 15. kolovoza u 18 sati bit će molitva krunice i usput prigoda za Sv. ispvijed. I nakon mise Bdijenja u utorak bit će i kratko Euharistijsko klanjanje.

Za one vjernike koji ne idu tu večer na Krasno moći će biti na Misi bdijenja u Poljicima. Mi u ovu crkvu dođemo samo povremeno. Neka bi ona bila hodočasnička za sve one koji nisu u mogućnosti ići negdje dalje.

Na ovaj dan i još više na samu svetkovinu Velike Gospe naš narod u velikom mnoštvu dolazi u razna Marijanska svetišta. Mnogi pješaće satima te na taj način čine veliku pokoru i izvršuju svoje zavjete. Pozivamo naše župljane da ne ostaju kod kuće ako im već nije moguće poći na Krasno ili nekamo dalje na hodočašće. Najveći dio je onih koji ne dolaze samo do svetišta da sudjeluju na sv. Misi nego pristupaju i sakramentu Pomirenja ili Ispovijedi. Hodočašće nazivamo i proštenje. A ta riječ nas najbolje prisjeća na riječ  o p r o š t e n j e.

(Tš)

Brojač posjete:
168581
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016