ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi i obavijesti

Otočac, 19. kolovoza 2018. XX. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Ponedjeljak je Sv. Bernard, u utorak je Sv. Pio X., papa; u srijedu je BDM kraljica; u četvrtak je Sv. Ruža Limska, u petak je Sv. Bartolomej, apostol;  i u subotu je Sv. Ljudevit IX.

Druge nedjelje je zadnja u ovom mjesecu. Približava se početka nove školske godine. Pozivamo svu školsku djecu; učenike kako one mlađe tako i starije da se okupljaju i dolaze na Sv. Misu. Od nedjelje imat ćemo redovni raspored Sv. Misa. A to znači u 9, 11 i 18,30 sati.

Od utorka do četvrtka na Krasnu će biti duhovne vježbe za nas svećenike. Sudjelovat će župnik mons. Tomislav  Šporčić i vlč. Jure Ladišić. Stoga će sutra Sv. Misa biti kao i inače u 18,30 sati a u utorak će to biti u 7 sati ujutro.  Dalje od  srijede pa do kraja  tjedna mise će biti navečer u 18,30 sati. 

Pred nama su dva važna vjernička skupa na Nacionalnoj razini. To je proslava Dana Hrvatskih mučenika na Udbini, u subotu, 8. rujna (na Malu Gospu) i III. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Ove godine se poklapa proslava dana hrvatskih mučenika na Udbini s blagdanom Male Gospe. Mi ćemo imati misu u Poljicima u 11 sati, a navečer je vjenčanje stoga će blagoslov malene djece koju običavamo imati na Malu Gospu ove godine nedjelju kasnije, 9. rujna u 18,30 sati. Oni koji kane ići na Udbinu neka je jave.

Osobito molimo da se javljaju oni koji mogu ići na III. Nacionalni susret u Solin. Kako smo već više puta najavili mi iz Otočca ćemo autobusom polaziti 16. rujna u 3 sata ( poslije ponoći). Cijena povratne karte bit će 130 kn. Roditelji – supružnici ako sa sobom vode djecu, bilo stariju ili mlađu njima nećemo naplaćivati kartu. Ovo je vrlo važan susret koji se na svoj način priprema od od 19. travanja 2015. Kad je bio II. Nacionalni susret hrv. katoličkih obitelji na Trsatu. Tada je već rečeno da će sljedeći tj. III. Nacionalni susret biti u Solinu. „Obitelj je svjevrsna škola bogatije čovječnosti. A da bi ona uzmogla postići puninu svojega života i poslanja, potrebno je dobrohotna razmjena misli,, susreti u vjeri, zajednička slavlja, međusobno ohrabrenje i dublje upoznavanje kojim se pletu mreže vjere, nade i ljubavi povezane u zaglavnom kamenu – Isusu Kristu. (Ups. Gadudium et spes, br. 52). Tako nas poziva Splitsko- makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Oni koji bi išli dva dana u subotu i nedjelju /15. I 16. rujna ) ili idu samo jedan dan u nekim svojim prijevozom također nam se trebaju javiti. Do iduće nedjelje morali bismo znati točak broj osoba i autobusa (automobila) radi organizacije parkiranja i dugo. 

Brojač posjete:
49720
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016