ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Pohod novoizabrane predstojnice - časne majke s. Dobroslave Mlakić

U subotu, 25. kolovoza novoizbrana predstojnica - časna majka sestara Presvetog Srca Isusova na Drenovi (Rijeka) s. Dobroslava Mlakić organizirala je s časnim sestrama iz Riječkog samostana "Sacra cor"  hodočaše i izlet u Liku i Gacku dolinu. Osim predstojnice s. Dobroslave na ovom hodočašću sudjelovale su:č.s: Regina, Anita,  Apolonija, Josipa, Slavka, Mirjana,  Kristina i Lidija.

Najprije su posjetile Svetište Majke Božje na Krasnu, zatim su pošle na Udbinu gdje su razgledale crkvu hrvatskih mučenika te pohodile još više drugih mjesta. Na povratku navratile su u Otočac gdje su najprije pohodile svoje svoje sestre u otočkoj samostanskoj kući Sv. Josipa gdje su ih dočekale č.s. Ljubomira i Ciprijana,  a zatim su pošle do  župne crkve Presvetog Trojstva  i župnika u župnom stanu mons. Tomislava Šporčića, gdje  Župnik s. Dobroslavi čestitao na odgovornoj službi i zaželio Božji blagoslov predavši joj monografiju "Kuterevo u prošlosti i sadašnjosti "(1970-2007)

Razgledale su Gačanski park i okoliš crkve i župnog stana, gdje im je župnik priredio kratko počašćenje. Radosno su se zadržale u kratkom razgovoru i raznim pitanjima o Otočcu i pastoralnom  djelovanju i općenito o životnim prilikama u Otočcu. Divile su se ljepoti smještaja i uređenosti kako crkve i okoliša.

Nova predstojnica s. Dobroslava do izbora za časnu majku vršila je dužnost zamjenice dosadašnje č.s. Nives Stubičar i bila odgovrna za njihovu samostansku kuću "Sacra cor" u Rijeci, gdje djeluje  Dječji vrtić i Učenički dom za srednjoškolke. Jednu i drugu ustanovu vode njihove sestre.  Ona se godinama bavi i proučavanjem povijesti njihove Družbe i voditeljica je (postulator) postupka za proglašenje blaženom utemeljiteljice službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić. Među više raznih izdanja najznačajnija je knjiga tiskana o 100. obljetnici  osnutka njihove Družbe  "Družba sestara Presvetog Srca Isusova (Povijesni pregled 1899.-1999.) 

Tš 

 

Brojač posjete:
168373
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016