ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Bogoslužja za početak školske godine

U ponedjeljak, 3. rujna o.g. započela je nova škoska godina. Tim povodom ravnatelji Osnove škole, prof. Jasminka Devčić i Srednje škole u Otočcu prof. Ivanon Vidmar,  dogovorili su se sa župnikom mons. Tomislavom Šporčićem za bogoslužja u župnoj crkvi. Tako je Bogoslužje za učenike i djelatnike Osnovne škole bilo i 9 sati, a za učenike i djelatnike Srednje škole u 10 sati.

Na prvom Bogolsužju u 9 sati sudjelovao je veći broj roditelja učenika prvih razreda. Oni su dopratili svoju djecu povodm prvodg dana škole. Učenika osnovne škole bila je potpuno ispunjena crkva. Njih je više i u školi. Srednjoškolaca je bilo manje, ali relativno prema broju u školi, također veliki broj. Jedni i drugi su pažljivo i sabrano sudjelovali u bogoslužju. 

Župnik je predvodio jedno i drugo bogoslužje. Pročitao je evanđeoski tekst prispodobe o sijaču koji sije sjeme. A zrnja padaju na različita tla.  Samo ono koje je palo na plodno tlo donijelo je ploda. I to jedno stostruk, drugo šezdesetostruk i tridesetostruk plod.  Ako primjenimo na učenje i postizavanje uspjeha možemo reći da nije presudna količina znanja.

Bito je prihvatiti, omogućiti mu da raste i razvija se. Ne može svatko količinski primiti jednaku količinu znanja. Bitno je da se radi. Za rad u školi kao i drugdje potreban je napor i ustrajnost, redovitost i strpljivost. Učimo dok idemo u školu, ali i kasnije u tijeku čitavog života. Jedna nam priča govori da je neki otac molio Rektora Sveučilišta da dozvoli kako bi njegov sin završio visoko skolovanje za nekoliko mjeseci jer on će mu to sve platiti. Nije problem novac. Ali rektor je ocu odgovorio: Ako želite imati bundevu onda bi možda i moglo, ali ako želite imati hrast onda bi trebalo i do dvadeset godina. Pouka je jasna. Vrijeme! Vrijeme nije novac! Vrijeme je život! Iskoristite i iskoristimo vrijeme, što nam je darovano, kako bismo bili jedni drugima dar na radost, a ne teret jedni drugima! Život se sastoji od mnogih različitih početaka i završetaka, kako je jedan od tih početaka i početak nove škoske godine 2018/2019. A svaki rad trebamo kao vjernici trebamo početi s Bogom i njim dovršiti.

Pjevanje na prvom bogoslužju predovodio je Dječji zbor "ANĐELI" pod vodstovom gđe Gabrijele Degoricija i č.s. Ljubomire, a na drugom za Srednjošolce sama č.s. Ljubomira.

Poslije bogoslužja kako prvog tako i drugog  učitelji i profesori zajedno sa svojim ravnateljima bili su na počešćenju kod Župnika u župnoj dvorani.

Brojač posjete:
168419
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016