ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Treći dan hodočašća Otočac-Solin

Jučer se prelomilo, moglo bi se tako reći, pa su se danas hodočasnici osjećali puno odmornije i svježije u odnosu na jučerašnje hodanje. Treću dionicu puta prema Solinu, od Sv. Roka do Gračaca, prevalili su s Božjom milošću vrlo brzo – na odredište su stigli oko 12.30 sati. Hodnju je obilježila odlična atmosfera, pjesma, smijeh, a nastajali su i novi stihovi pjesama!

Motivirani govornim izričajem svoga krajnjeg odredišta u Dalmaciji (a uz malu pripomoć Nadahnuća), između ostalog su zapjevali i ovako:

Molimo te, Bože mili

Da obnoviš narod cili!

U Gračacu su ugošćeni u franjevačkom samostanu gdje ih je dočekao fra Dino Labrović, a nakon ručka i odmora, odlučili su da će današnju dionicu puta produžiti više od planiranog i nastaviti prema Kninu. Otpješačili su još 10-ak kilometara i tako skratili i olakšali sutrašnju hodnju.

Zanimljivo je da su na današnjem putu slučajno sreli svoje domaćine s prvog pješačkog hodočašća Udruge hodočasnika Gacke doline i brinjskoga kraja u Međugorje! Vidjevši hodočasnike na čijim je prslucima pisalo Otočac, domaćini koji su hodočasnike bili ugostili u svojoj gostionici, zaustavili su se i ispostavilo se da su zapravo stari znanci! Svijet je doista mali!

J.O./M.K.G.

Foto: J. Odorčić

Brojač posjete:
317405
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016