ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
HODOČASNICI IZ OTOČKOG DEKANATA USUSRET 3. NACIONALNOM SUSRETU HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI

Hodočašće Otočac – Solin ususret III. NACIONALNOM SUSRETU HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI

8.- 16. rujna 2018. g.

Udruga smo hodočasnika Gacke doline i brinjskog kraja „Sveti Rok“ iz Otočkog dekanata, Gospićko-senjske biskupije. Osnovani smo u travnju 2016. godine s ciljem promicanja općeg dobra svakog ljudskog bića i volonterskog rada, isticanja kršćanskih vrijednosti, produbljivanja vjere, organiziranja i provođenja hodočašća kao jedne od osnovnih pobožnosti uz molitvu, slušanje riječi Božje i intimnog susreta s Gospodinom.

Na hodočašćima redovito odajemo počasti i poginulima u Domovinskom ratu. Prethodnih godina hodočastili smo na mnoga marijanska i ostala svetišta Gospićko-senjske biskupije i domovine Hrvatske. Tako smo hodali od Otočca do Krasna, Senja, Udbine, Trsata, Marije Bistrice i Međugorja. Svrha naših hodočašća jestsvjedočenje vjere u Boga, osobni susret s njime, prikazivanje molitava i žrtvi za nas, naše obitelji i bližnje, kao i sve one koje redovito nosimo u svojim srcima i molitvama.

Ove godine našu pozornost ima III. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, za kojeg ćemo dati žrtvu svojim hodom, molitvama i trpljenjem. Bez obzira što su u središtu naših molitava naše obitelji, kao i sve obitelji naše zemlje, nosimo sa sobom i naše duhovne i civilne vođe, naše bližnje, branitelje i pokojne. Molimo i za nova duhovna zvanja, nerođenu djecu, progonjene, napuštene i odbačene ljude te sav ostali narod naše Domovine. Na našem sedmodnevnom hodu, zahvaliti ćemo se Gospodinu što nas je pozvao na ovo hodočašće te za svaku milost koju nam je udijelio po svojoj ljubavi i dobroti. Sudionici u pješačkom hodočašću u Solin:

1. Jelena Jergović

2. Mirko Jergović

3. Vera Radotić

4. Mirko Radotić

5. Marijana Brajković

6. Ivica Brajković

7. Jasna Posavi

8. Mirko Posavi

9. Blaženka Polić 

10. Jure Borić

11. Nada Fumić

12. Miroslav Zdunić

13. Franjo Zubčić

14. Nenad Janković

15. Davor Peitel

16. Verica Cvtković

17. Marijan Podnar

18. Jelena Odorčić

Po dolasku u Solin naši hodočasnici će sudjelovati na dvodnevnom programu III. Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji 15. i 16. rujna. Središnji događaj susreta - svečano nedjeljno euharistijsko slavlje na Gospinoj livadi u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu za počinje u 10 sati. U suslavlju s ostalim biskupima i brojnim svećenicima, misu će predvoditi domaćin, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. Pjevanje predvodi veliki zbor sastavljen od više zborova iz Splitsko-makarske nadbiskupije pod vodstvom maestra don Šime Marovića.

M.J./A.M.

Brojač posjete:
168612
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016