ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Otočac, 16. rujna 2018. XXIV. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas u Solinu svečano završava III. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Na svečanosti sudjeluju vjernici i čitave Hrvatske, BIH-e i iz Inozemstva. Među njima su i župljani Otočca i nekoliko osoba iz susjednih župa. Osim onih koji su išli autobusom ima i onih koji su pošli svojim prijevozom, a članovi hodočasničke udruge „Sv. Roka“ hodočastili su pješice čitavu sedmicu dana. S njima je župnik i dekan otočki kao povjerenik za pastvu obitelji naše biskupije. Svima blagoslovljen boravak i povratak svojim kućama, koji očekujemo u večernjim satima.

Sutra je sv. Robert Belarmin, u utorak je Sv. Josip Kupertinski, u srijedu počinju jesenski kvatri. U četvrtak je Sv. Andrija Kim, u petak je Sv. Matej apostol i evanđelista i u subotu je Sv. Mauricije.

Druge nedjelje (XXV. kroz god.) u našoj biskupiji se slavi Katehetsko-vjeronaučna nedjelja. Na Sv. Mise posebno su pozvani svi naši vjeroučenici sa svojim roditeljima. Roditeljima ćemo podijeliti formulare kojim će nedjelju kasnije prijaviti svoje dijete za župni vjeronauk i sudjelovanje u župnom programu. Vjeroučenici od I – VI. razreda neka dođu sa svojim roditeljima na misu u 9 sati, a vjeroučenici VII. i VIII. razreda neka dođu također sa svojim roditeljima u 11 sati. Oni koji ne bi mogli možda doći na te Mise neka dođu navečer u 18,30. Ispunjene prijavnice neka se donesu u nedjelju, 30. rujna o. g. na misama koje su već određene u 9 ili 11 sati. Kao pripremu za tu nedjelju iduće subote (22. rujna) pozivamo vjeroučenike od IV. do VIII. razreda ali i srednjoškolce da u 9 sati dođu na Sv. Ispovijed. U Pastoralnoj godini 2018/19 u našoj biskupiji provodit će se program u kojem će se posebno isticati i voditi briga za svećenička i redovnička zvanja. Naš biskup mons. Zdenko Križić posebno o tome govori  u poruci koju je uputio za katehetsku nedjelju što je slavimo u nedjelju, 23. rujna o.g.

 

Brojač posjete:
49723
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016