ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
PROSLAVA DANA POLICIJE

Danas, 28. rujna 2018. članovi Policije u Otočcu proslavili su svoj Dan s dvije glavne točke programa. U 9 sati bilo je polaganje vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima u Otočcu kod čega su sudjelovali Gradonačenik dr. Stjepan Kostelac, dogradonačelnik g. Nenad Janković, roditelji i rodbina pokojnih poginulih policajaca i drugi. Molitvu odrješenja za pokojne predvodio je župnik i dekan otočki mons. Tomislav Šporčić.

Nakon toga, u 9,30 sati služena je Sv. misa u župnoj crkvi, koju je također predvodio u čast Sv. Mihovila, Gabrijela i Rafaela župnik Tomislav Šporčić. On je u homiliji istaknuo službu svetih arhanđela koja je očitovala Božju veličinu, njegovu snagu i njegovu pomoć u našoj ljudskoj slabosti. Pali anđeli postali su Božji neprijatelji u želji i odluci da se suprostave Bogu umišljajući da će oni biti iznad samoga Gospodina. Oholost je redovito razlog nesloge i neprijateljstva i među nama ljudima. Tko visoko leti nisko pada, govori narodna poslovica. Ili ona evanđeoska: Tko se uzvisuje bit će ponižen, tko se ponizuje bit će uzvišen. Malen je spreman služiti. Hvala ti Gospodine što si ovo sakrio od mudrih i obavjio se malenima. Blaženi siromašni duhom njihovo je kraljestvo nebesko. Savjest u nama je Božji glas u nama. Nju trebamo prvenstveno slušati. Savjest je vrhovna norma ljdskog djelovanja. I u policajskoj službi često se nađemo u dilemi što činiti? Kako se ponijeti? Molimo se svetim arhanđelima da nam budu na pomoći da bi bili otvoreni Božjim nadahnućima.

Pjevanje je predvodila uz pratnju orgulja č.s. Ljubomira Lešić. Nakon Sv. Mise u hotelu "Zvonimir" bila je za sudionike kratka zakuska na kojoj je sudjelovao i sam Župnik.

 

 

Brojač posjete:
168546
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016