ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Otočac, 30. rujna 2018. – XXVI. Nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas je i spomendan Sv. Jeronima, sutra je Sv. Terezija od djeteta Isusa, ili Mala Terezija. U utorak su Sv. Anđeli čuvariu srijedu je Sv. Dijonizije, u četvrtak je Sv. Franjo Asiški, u petak je Sv. Faustina, u subotu je Sv. Bruno te u nedjelju Bl. DJ. Marija od Svete Krunice – zaštitnica župe u Ličkom Lešću.

Danas na Sv. Misi u 9 sati roditelji trebaju donijeti prijavnice za svoju djecu kojim ih upisuju u župne susrete – kateheze. Oni roditelji koji to ne dospiju donijeti danas neka to učine druge nedjelje.

U nedjelju, 16. ov. mj. hodočastili smo s našim obiteljima na Susret hrv. katoličkih obitelji u Solin. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i pošli na taj susret u zajedništvu s tolikim narodom iz Hrvatske i BIH-e.

No, u subotu, 20. listopada hodočastit ćemo u Svetište Majke Božje na Trsat, Riječku katedralu Sv. Vida i kuću maticu Sestara časnih sestara Presvetog Srca Isusova. To hodočašće organiziramo na početku ove pastoralne godine koja je posvećena molitvi za duhovna zvanja. Zato čitavo hodočašće tome posvećujemo, a sa susretom za sestrama Srca Isusova i upoznavanjem povijesti njihova osnutka i djelovanja, posebno s upoznavanjem njihove utemeljiteljice Majke Marije Krucifikse Kozulić posebno ćemo razmišljati o konkretnim ostvarenjima duhovnog zvanja pod tim vidom. Cijena puta za ovo hodočašće bit će povratna karta 100 kuna. Oni koji se odluče da pođu neka se što prije javljaju i odmah uplate za putovanje. Svaku jesen u ovo vrijeme prikupljaju se živežne namirnice za naša sjemeništa. Tako to činimo i ove godine. Oni koji imaju krumpira, grah, kupus i drugo povrće mogu donijeti u župno dvorište te ćemo proslijediti u naša sjemeništa.

U srijedu prošlog tjedna počela je 40. dnevna molitvena inicijativa za život. Mi smo se Euharistijskim klanjanjem u četvrtak uključili u tu inicijativu.

Naglašavamo da se župne aktualnosti i događaji mogu pratiti na našoj web starnici www:zupa-otocac.hr i Facebook stranici Župa Presvetog Trojstva Otočac

Brojač posjete:
49662
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016