ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Otočac, 7. listopada 2018. XXVII. nedjelja kroz godinu: Župni oglas

7. listopada je i blagdan BDM (Ružarija – Rozalija). Zaštitnica župe u Ličkom Lešću. U ponedjeljak  je Sv. Šimun i državni blagdan ….u srijedu je Sv. Franjo Borgija u četvrtak je Papa Ivan XXIII. Njegov lik imamo na prozoru vitraju na pročelju crkve i u subotu je Sv. Teofil I Venancije i u nedjelju je Sv. Kalist, papa.

Ove nedjelje na Sv. Misi u 9 sati roditelji vjeroučenika II. razreda trebaju predati prijavnice za svoju djecu koja su u ovoj godini bliži pripravnici za Prvu Svetu Pričest. Prijavnice trebaju predati sami roditelji. Oni koji ne bi mogli  ove nedjelje neka to učine druge nedjelje, a ne slati to po drugima.

U subotu, 20. ov. mj. hodočastimo Majci Božjoj na Trsat i Rijeku, posebno će se posjetiti matični samostan časnih sestara Presv. Srca Isusova. Pozivamo i mlade da nam se pridruže. Ovo hodočašće posebno organiziramo u povodu početka godine duhovnih zvanja u našoj biskupiji.

Djelovanje župne zajednice je odraz života Crkve u jednom mjestu ili dijelu mjesta. Djelovanje župe se očituje na različite načine. No, sigurno je da se to najbolje očituje u liturgiji nedjeljnih sv. Misa. Na njima su važni pjevači, čitači, ministranti i drugi. Molimo sve posebno mlade ali i sve one koji mogu da se uključe u pjevanje neke od grupa pjevača koje imamo: Dječji zbor, Veliki zbor /Sv. Cecilije/ te zbor mladih Trinitas. Ministranti isto neka se uključuju svi, posebno oni od IV. razreda pa stariji, a mlađi samo kao kandidati.

Brojač posjete:
47771
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016