ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
XXVIII. nedjlja kroz godinu - 14. listopad 2018.

Otočac, 14. listopada 2018. XXVIII. - Nedjelja kroz godinu:

Sutra je Sv. Terezija Avilska (Velika, u utorak je Sv. Marija Margareta Alacoque, u srijedu je Sv. Ignacije Antiohijski, u četvrtak je Sv. Luka,evanđelista, u petak je Sv. Ivan Brebefski, i u subotu je Sv .Kornelije i Vendelin. Druga nedjelja proslavlja se kao m i s i j s k a. Ona se redovito slavi nakon blagdana Sv. Luke. Mi ćemo ovaj tjedan moliti krunicu BDM u nakanu za misije, pod Sv. Misom u kratkoj homiliji ćemo govoriti o misijama, a u nedjelju ćemo svi zajedno moliti se misije, o misijskom djelovanju Crkve razmišljati, a milostinja koja se pod Sv. misama prikuplja daje se za potrebe misija.

Na današnjoj Sv. misi u 11 sati roditelji naših vjeroučenika VII. razreda trebaju donijeti prijavnice za svoju djecu kako bi i službeno potvrdili da su oni bliži pripravnici prve godine za primanje Sv. Potvrde. Jasno da prijavnica pretpostavlja redovito pohađanje i aktivnu pripravu za sv. sakramente. Naglašavamo i svim drugim vjeroučenicima kao i roditeljima da predavanje prijavnica ne zadovoljava nikakvu obavezu bez dolaska na nedjeljne susrete.

U subotu, 20. ov. hodočastimo Majci Božjoj na Trsat, Riječku katedralu te ćemo pohoditi vrhovnu upravu časnih sestara Srca Isusova i njihov najstariji samostan u Rijeci "Sacra cor" gdje ćemo se više upoznati s počecima njihove Družbe i njihovom osnivateljicom, službenicom Božjom, Majkom Marijom Krucifiksom Kozulić. Cijena povratne karte je 60 kn. Polazimo u 6,30 sati. Nadamo se da će se do srijede popuniti autobus. Stoga se treba što prije javiti.

Molitvena zajednica Ivana Pavao II. naši mladi prikupljaju donacije za pomoć majkama i novorođenčadi. To može uključivati robicu, (za djecu do 10 godina), igračke, pelene, kolica, krevetiće i sve ostale potrepštine… Prikupljene stvari donirat će se udruzi „Betlehem“ u Karlovcu. Svi koji to žele neka se jave.

Brojač posjete:
49703
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016