ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XXVIII. nedjelje kroz godinu

Dana 14. listopada o. g. proslavili smo 28. nedjelju kroz godinu. U župnoj crkvi Presvetog Trojstva slavili smo tri Sv. Mise. Sve mise je predvodio i propovijedao župnik T. Šporčić. Na misi u 9 sati bila su djeca do 6. razreda. Sa onim manjima bilo je više roditelja kao i inače. Nakon mise održani su kratki katehetski susreti.

Na sv. Misi u 11 sati posebno su bili brojni roditelji VII. razreda koji su danas trrebali donijeti ispunjene prijavnice kako bi svoju djecu prijavili kao pripravnike prve godine za sakramenat Sv. Potvrde. U homiliji je župnik temeljio svoje misli o temi današnjeg evanđelja. Evanđelje nam govori o tome kako Isus odgovara na pitanje koje mu postavlja neznanac -čovjek, a ono glasi: Što mi je činiti da baštinim život vječni. Nakon dijaloga o zapovijedima Isus mu daje veliki zadatak: Neka ide i proda sve što ima, to dade siromasima i neka ga slijedi. To je bio preveliki zahtjev. Čovjek nije bio spreman za takvu odluku. Otišao je žalostan. Ovo je događaj u kojem se svi mi možemo pronaći. Koliko puta nam Bog na svoj način govori da učinimo određenu stvar, ali mi nismo za to spremni. Nismo slobodi. Navezani smo na toliko toga. Nije negativno imati određene vrijednosti, pa i materijalane. No, problem je u tome što u njima vidimo preveliku, a više puta i jedinu vrijednost i veličinu. I to ide toliko daleko da si umišljamo kako će nas to spasiti. Župnik se je posebno obratio roditeljima krizmaničkih pripravnika te ih pozvao da mladima daju primjer slobode odlučivanja za Gospodina. Na kraju mise primio je od roditelja gore spomenute prijavnice.

Na večernjoj Sv. Misi župnik je prisutnima ukazao na današnju papinu propovijed koju je održao u Vatikanu kod sv. Mise na kojoj je proglasio svetim papu Pavla VI. Na Sv. misi u 9 sati pjevao je Dječji zbor pod vodstvom gđe Gabrijele i č.s. Ljubomire, u 11 satio pjevao je Župni zbor "Sv. Cecilije" pod vodstovom s. Ljubomire, a na večernjoj misi pjevao je zbor Trinitas pod vodstvom Anemarije Jurković.

 

Brojač posjete:
168355
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016