ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi i najave

Otočac, 28. listopada 2018. – XXX. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

28. listopada je Sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli. U ponedjeljak je Sv. Felicijan, u utorak je Sv. Marcijan, U srijedu je sv. Alfonz Rodriguez, u četvrtak je svetkovina Svih svetih, zapovijedani blagdan i državni blagdan. U petak je Dušni Dan, u subotu je Sv. Hubert, u 31. nedjelja k. g. i Sv. Karlo Boromejski.

U srijedu 31.listopada uoči blagdana Svi Svetih biti će pobožnost  Euharistijskog klanjanja - Holywin (Svetost pobjeđuje) nasuprot sve većeg naglašavanja poganskih običaja - Noć vještica. Pobožnost će se održati u vremenskom trajanju od 18, 30 - 00:00. sati  

Na blagdan Svih Svetih Sv. Mise bit će u 9 i 18,30 sati ovdje u župnoj crkvi, za sve pokojne, a misa u 11 sati bit će na Poljicima. Nakon te mise poći ćemo na groblje gdje će biti Odrješenje za pokojne. Bit će Sv. Misa i u Dabru u 14,30 sati.

U petak je Dušni dan. Sv. Mise: u 10 sati u Kapelici Sv. Josipa na groblju i poslije mise odrješenje za pokojne kod velikog križa i 18 sati ovdje u župnoj crkvi. Ove dane možemo dobiti potpuni oprost za pokojnike čije su duše u čistilištu i to ako pohodimo groblje od 1. do 8. studenog ili tko na ovaj dan pohodi neku crkvu ili oratorij te ondje uz sakramentalnu ispovijed i pričest. Izmoli molitvu Gospodnju i Vjerovanje te moli na nakane Sv. Oca.

U nedjelju, 4. ov. u našoj župi održat ce se program godišnjeg susreta župnih pastoralnih vijeća svih župa Gospićko-senjske biskupije. Okupljanje će kod župne crkve biti od 14,30 – 15,00 sati. A onda će najprije biti Bogoslužje Riječi koju će voditi biskup mons. Zdenko Križić. Nakon toga će se poći u dvoranu Gackog, pučkog, otvorenog učilišta na mali domjenak te zatim će biti predavanje u velikoj dvorani. Predavanje će imati duhovnik sjemeništa „Zmajević“ u Zadru vlč. mr. Zvonimir Mikulić.

U subotu poslije ponoći započeto je računanje zimskog vremena. Večernje mise nedjeljom i radnim danom od nedjelje navečer pa nadalje bit će u 18 sati. Do subote, 3. 11. mogu se donijeti mogu  potrepštine za malenu djecu koju će se odnijeti u Udrugu „Betlehem“ u Karlovcu. Također ovaj tjedan mogu se još donijeti živežne namirnice za naša sjemenište u Rijeci i Zadru.

Brojač posjete:
50562
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016