ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Nedjeljne Sv. Mise i krštenja

Danas, 28. listopada - XXX. nedjelje kroz godinu u župnoj crkvi su bile redovite tri Sv. Mise koje je predvodio župnik mons. T. Šporčić i dvije pogrebne koje je predvodio vlč. Jure Ladišić. Jedna je bila za pok. Božu Rogića, i druga za pok. Mariju Cvitković. Na Sv. Misi u 9 sati bilo je mnoštvo djece, roditelja te mlađih i starijih osoba. Pjevao je Dječji zbor "Anđeli" pod vodstovom gđe Gabrijele Degoricija i č.s. Ljubomire Lešić.

Na misi u 11 sati bila je i svečanost krštenja dvoje novorođenčadi: Eleonore, kćerke Eduarda Tomić i Ane r. Božičević. Kumovi su bili Josipa Ostović i Renato Kranjčević, te Ivana Burušić, sina Domagoja Burušić i Kristine r. Ostović. Kuma je bila Josipa Ostović. Pjevao je župni zbor "Sv. Cecilija" pod vodstvom prof. Branke Bernardi. Danas je prof. Branka prvi put nastupila nakon ljetnih praznika i odsutnosti iz Otočca. Na večernjoj misi pjevao je zbor VIS Trinitas.

U homiliji na svim sve tri mise tumačio je evanđelje koje govori o davanju vida slijepom prosjaku Bartimeju, sinu Timejevu. Događa se to na izlazu iz grada Jerihona na putu prema Jeruzalemu. Jerihon je stari grad - među najstarijima na svijetu.Isus vodi narod iz Staroga u Novi Savez koji će se dogoditi po njegovoj žrtvi u Jeruzalemu. Iz Jerihodna u Jeruzalem se treba penjati ka vrhuncu. Slijepac je u takovj situaciji da mu netko ne može pomoći osim samoga Gospodina. Drugi nisu za njega niti zaiteresirani. Isus je onaj koji ga prvi zapaža. On ga drugi su ga ušutkivali dok je zazivao Isusa. Isus je vodio što Bartimeju treba, ali je ipak htio da Baritmej moli, da viče. I mi trebamo moliti Isusa da nam dade svoje svjetlo. Bez toga svjetla mi smo svi slijepi - ne vidimo pravoga puta, često smo kraj puta ali nevidimo put. Ustručavamo se ići Isusovim putem, nemamo hrabrasti otvoreno moliti, imamo stotinu obzira. Prije Sv. misa pa i pod Sv. Misom danas je veći broj vjernika pristupio Sv. Ispovijedi. Župnik je naglasio dobivanje oprosta koje ovih dana možemo dobiti za naše pokojne pristupajući Sv. sakramentima i moleći po nakani Sv. Oca pape.

Brojač posjete:
168401
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016