ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svećenička skupština

Dana, 29. listopada 2018. u Gospićko-senjskoj biskupiji održana je Svećenička skupština. Na Skupštini su sudjelovali gotovo svi svećenici Biskupije. Skupaštinu je sazvao biskup mons. Zdenko Križić i njoj predsjedao. Skupština je započela s molitvom Trećeg časa nakon koje je odmah započelo predavanje vlč. dr. Josipa Bošnjakovića, profesora na teologiji u Đakovu. On je govorio o temi: Radost u svećeničkom identitetu - najbolji poticaj za duhovna zvanja. Nakon kraće rasprave Biskup Križić je dao osvrt na stanje u Biskupiji. Nagalsio je potrebu da svaki svećenik godišnje obavi duhovne vježbe. On je posebno naglasio posebnu brigu za Svetište Majke Božje na Krasnu i Svetište hrvatskih mučenikana Udbini Jedno i drugo ima i više nego samo biskupijsko značenje. Svako svetište mora imati dovoljan broj ispovijednika. Ono se ne može razvijati bez toga. Biskupija sada ima dva kandidata za đakonsko ređenje. Od građevinskih planova ima se izgradnja Karmelićanskog samostana i Svećeničkog doma, te kapelice u Srbu.

Svećenički dan ove godine bit će 25. lipnja u Gospiću i Udbini. Izvješća o Kaptolu, Kancelariji, Katehetskom uredu, Ekonomatu i Caritasu podnio je kancelar Mišel Grgurić.

Mons. Marinko Miličević dao je smjernice za ovogodišnji rad na duhovnim zvanjima. mons. Tomislav Šporčić je izvijestio o programu Godišnjeg susreta župnih pastoralnih vijeća svih župa Gospićko-senjske biskupije u Otočcu, 4. studenog o. g.

Nakon radnog dijela svećenici su imali zajednički ručak u blagavonici Biskupije.

/Tš/

Brojač posjete:
168450
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016