ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
XXXII. ned kroz godinu - 11.studeni 2018.

Sutra je Sv. Jozafat, mučenik, u utorak je Sv. Stanislav Kostka, u srijedu, je Sv. Nikola Tavelić, mučenik – prvi hrvatski svetac, u četvrtak je Sv. Albert Veliki, u petak sv. Margareta Škotska i u subotu Sv. Elizabeta Ugarska. Svakog dana su večernje Sv. Mise u 18 sati. No, posebno pozivamo da se na sv. Misu dođe u srijedu kad slavimo prvog, od Crkve proglašenog hrvatskog sveca Nikolu Tavelića, mučenika. Rođen je 1340. godine u Šibeniku. Bio je redovnik – franjevac. Sa skupinom subraće franjevaca 12 godina je propovijedao u Bosni - među krivovjernicima, a zatim odlazi u Svetu zemlju s još trojicom subraće redovnika podnosi mučeničku smrt nakon teških mučenja . Svetim ih je proglasio papa Pavao VI. u Vatikanu 1970. godine.

U  nedjelju, 18. ov.  s misom u 9 sati pozivamo pozivamo roditelje V. i VI. razreda  da nakon Sv. Mise ostanu na kratkom roditeljskom  susretu. Prošle nedjelje imali smo važan pastoralni događaj u našoj župi. A to je Susret župnih pastoralnih vijeća župa naše biskupije. Okupilo se preko 230 vijećnika. Sve tri točke(molitveni, rekreativni i radni) programa lijepo su se izvršile. Zahvaljujemo svima koji su u sudjelovali, posebno onima koji su svojim pomaganjem pomogli u programu Službe Riječi (našim pjevačima) u kratkom čašćenju prisutnih, a to su gđe: Lucija Bukovac, Valentina Grahovac, Valerija Dasović, Ankica Žužić, Šemsa Kurtović, Jelena Jergović i Ruža Vidmar . Hvala onima koji su donijeli kolače, sokove i drugo.

U subotu, 10. ov.   u našoj župi je bio susret pripravnika krizmanika  za župe Otočkog i Senjskog dekanata. Susret je organizirao vlč. Josip Šimatović, a program je vodio don Mihovil Kurkut, salezijanac iz Zagreba.

Brojač posjete:
75843
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016