ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi XXXIII. nedjelje kroz godinu

Danas u 9 sati posebno pozivamo roditelje naših vjeroučenika 5. I 6. razreda i nakon Sv. Mise na kratki susret. Od naglašenijih liturgijski i blagdanskih slavlja ovaj tjedan u srijedu slavi se Prikazanje BDM ili Gospa od zdravlja. U našoj biskupiji to se značajnije slavi u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu. I u četvrtak se slavi Sv. Cecilija, mučenica – zaštitnica crkvenih pjevača. Pozivamo naše pjevače da dođu na sv. Misu u 18 sati koju ćemo prikazati za pokojne članove našeg Pjevačkog zbora.  U Pastoralnom centru u Mukinjama (Plitvice) naš Zbor VIS Trinitas sudjelovat će izvođenju Koncerta koji priređuje Župa Majke Crkve u Mukinjama.

  Druge nedjelje je nedjelja Krista Kralja (34. Kroz godinu). S tom nedjeljom i tjednom do sljedeće nedjelje završava crkveno-liturgijska godina. Na nedjelju Krista Kralja redovito imamo Euharistijsko klanjanje od 12 – 18 sati. Idućeg četvrtka nećemo imati klanjanje – nastojimo stoga doći u nedjelju poslije podne. Pozivamo sve da u tijeku tog nedjeljnog poslijepodneva dolaze u crkvu sami osobno ili u društvu s svojim bližnjima klanjati pred Presvetim i moliti za našu župu, u ovoj godini duhovnih zvanja za svećenike i redovnike u našoj biskupiji i domovini. Vjeroučenike molimo neka bi prema svojim dogovorima s vjeroučiteljima došli u određeno vrijeme na zajedničko klanjanje, a od 17,30 pozivamo sve naše pripravnike za krizmu, kako VIII. tako i VII. razrede. Na oglasnoj tabli imamo redovito raspored Sv. Misa za tjedan koji je pred nama. Raspored uvijek stavljamo u nedjelju ujutro i stoji do druge nedjelje. Oni koji imaju „svoje mise“ neka to vide nedjeljom i neka onda stave svoje primjedbe ako nešto nije dobro napisano ili misle da je drugačije nego li piše. Gdje je manje vjere tu su „takve pogreške“ teže, gotovo neoprostive.

Po odredbi našega biskupa da zvona svih crkava u Gospićko-senjskoj biskupiji zvone u spomen n žrtve Vukovara, Škabrnje i drugih žrtava 18. studenog u 18 sati i 11 minuta. A tamo gdje je misa u 18 sati neka se zvoni poslije mise. Mi imamo misu u 18 sati zato će se zvoniti u 19 sati.

 

Brojač posjete:
75815
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016