ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svetkovina Krista Kralja

Danas je Svetkovina Krista Kralja i blagdan Sv. Katarine

 U petak je sv. Andrija apostol. Danas je posljednja nedjelja u ovoj crkveno-liturgijskoj godini. Danas na kraju druge mise u 11 sati izložit ćemo Presveti Oltarski sakrament u pokaznici na oltar i tako započeti Popodnevno Euharistijsko klanjanje koje će trajati do početka večernje Sv. Mise u 18 sati. To u našoj župnoj crkvi svake godine imamo redovito . Pozivamo sve da se u određeno vrijeme u ovom popodnevu dođete u crkvu osobno sami ili u društvu te se neko vrijeme u tišini molite i počastite Presveti sakrament. Molimo vjeroučenike da sa svojim voditeljicama dogovore zajednički pohod. Tako bismo počeli od III. razreda da dođe u 15 sati, IV u 15,30 V. u 16, VI u 16,30 i VII. u 17 i VIII. u 17,30 sati. Od 13 – 15 sati redovito je najslabiji posjet, pa računajte Vi stariji da to nekako popunite

Druge nedjelje je I. nedjelja Došašća. Na sv. Misu u 9 sati posebno pozivamo roditelje I. i II. razreda, a poslije mise će stati na kratkom susretu.

Još ovaj tjedan svakodnevne sv. Mise su u 18 sati, a drugi tjedan su mise zornice koje će svakog dana počinjati u 6,15 sati. Prije sv. misa nastojat ćemo biti na raspolaganju za ispovijed. Advent je vrijeme priprave na slavlje Božića. Svaka priprema na velike blagdane traži određeno odricanje, pokoru i sabraniju molitvu, pripravu za dobru sv. ispovijed. Preporuča se da bez obzira što je Crkva u suvremeno vrijeme smanjila dane postova. Svatko od nas može postiti od određenih navika bez kojih se može živjeti, a odricanje od njih dobre su za nas i za druge. Bučno pjevanje, raskalašeno veselje, prerano kićenje koje više spada na Božićno vrijeme smanjuje i slavlje Božića i sve čini jednakim. To niti psihološki nije dobro. Dolaženje na mise zornice dobra su prigoda da se vježbamo u budnosti ne samo u jutarnjim satima nego da inače u životu bdijemo i svjesno i odgovorno živimo vrijeme koje nam Gospodin daje.

Brojač posjete:
75852
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016