ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dva krštenja na Svetkovinu Krista Ktalja

Jučerašnje nedjelje, 25. ov. proslavili smo Svetkovinu Krista Kralja prije svega s redovitim sv. Misamau 9, 11 i 18 sati. Sv. mise predvodio je i propovijedao kao i redovito župnik T. Šporčić. Na prvoj misi pjevao je Dječji zbor "Anđeli", na drugoj župni uzbor "Sv. Cecilija" i na večernjoj misi VIS Trinitas. Svi sa svojim voditeljima. Kao što to bude i drugih nedjelja najposjećenija je sv. Misa u 9 sati. Jučer je prilično bila posjećena Sv. misa i u 11 sati jer je bila i svečanost krštenja za dvoje djece. Krstili smo drugo dijete Dina, sina Davora Pepmer i Ines r. Marić kojima su bili kumovi: Dario i Iva Cvitković. A drugo dijete bio je Maks, koji je treće dijete Jurja Draženović i Andree r. Fajdetić, a kumovao je Kristijan Bakarić.

U homilijama župnik se posebno osvrnuo i glavnu misao izrekao na temelju evanđelja koje je jučer govorilo o Isusu koji se nalazi pred Pilatom gdje ga on ispituje da li je on kralj židovski. U tom kratkom izvješću odražava se sva dramatičnosti i s druge strane veličina, snaga i naglasak više koji Isus postvalja Pilatu nego li Pilat Isusu. Isus Pilatu postavlja pitanja na kojem on ne može ostati idnferentan. Isus nedvosmisleno i vrlo jasno Pilatu navješćuje svoje Mesijanstvo, Istinu i oslobođenje koje on donosi. Isus ni u ovom času ne prepušta priliku da navješćuje Kraljevstvo nebesko. "Moje karaljevstvo nije od ovoga svijeta" , zatim oni koji su od Istine slušaju moj glas. Zato sam se rodio da svjedočin za istinu. Istina je upravo to da je Isus Mesija - Spasitelj. Taj navještaj je Isus htio Pilatu saopćiti. A to Isus želi saopćiti svima nama, svakom čovjeku. Nema više Grk, Živdov, rob ili slobodnjak. Svi su pozvani da se obrate i povjeruju u Sina Božjega.

U vremenu od završetka podnevne Mise u 12 sati pa do večernje Mise u 18 u župnoj crkvi bila je poobžnost euharistijskog klanjanja. Tu pobožnost u našoj župnoj crkvi svake godine imamo na Svetkovinu Krista Kralja. Kroz sve vrijeme je dolazilo više vjernika pojedinačno ili u malim društvima. Iako je bilo kišo i prohladno vrijeme, oni koji imaju dobru volju i osjećaj kršćanskog ponašanja dođu i u ovakvim prilikama. Od vjeroučenika najbrojniji su bili III. i VIII. razredi.

Brojač posjete:
217729
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016