ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Prva nedjelja Došašća u župi Presvetog Trojstva u Otočcu

Jučer, na prvu nedjelju Došašća u župi Presvetog Tojstva u Otočcu bio je svečani i liturgijski slavljenički dan. Na prvoj Sv. Misi u 9 sati bio je veliki broj redovitih vjernika, a k njima se pridružio veći broj roditelja naših vjeroučenika I. i II. razreda Osnovne škole, koje smo na današnju Misu i posebno pozvani. Može se reći da se je odazvalo bar pola roditelja od upisanih vjeroučenika na župne susrete. Nešto više roditelja bilo je onih koji imaju dijete II. razred nego od I. razreda. Druge nedjelje pozivamo roditelje III. razreda. U 11 sati bilo je manji broj vjernika. No, kao i redovito i danas su popunili klupe naši pripravnici za Sv. Potvrdu i ponešto roditelja. Na večernjoj Misi prisustvovao je veći broj vjernika nego li to redovito biva.

Poslije Sv. Mise svi su gotovo krenuli na Trg nasuprot crkve gdje je priređen adventski vijenac s četiri svijeće. A župnik je uz asistenciju ministranata održao kratku Službu RIječi i blagoslov vijenca, a gradonačelnik dr. Stjepan Kostelac upalio je prvu svijeću. Pjesmom su popratili pjevači VIS - a Trinitas.

Na Sv. misma pjevali su redoviti zborovi, svaki na svojoj misi. pod vodstvom svojih voditelja. Dječji zbor u 9 sati, Župni zbor Sv. Cecilija u 11 sati i VIS Trinitas u 18 sati. Svaki je na svoj način uzveličao određeno bogoslužje. U homiliji Župnik je tumačio smisao i poruku evanđelja. Prvio dio evanđelja Isus govori što će se dogoditi o njegovom drugom dolasku. Opis tog događaja u prvi plan stavlja zastrašujuće prizore no, ipak on dolazi i u takvim događajima. A i drugom dijelu daje nam upute što trebamo raditi. Moramo podići glave prema Kristu koji dolazi k svojima. No, trebamo paziti da nas životne brige i potrebe ne zavedu. Da se to ne dogodi trebamo bdjeti i moliti. Bdjeti i moiti nije čin koji se ograničava samo na jedno vrijeme. Isus nas poziva da budemo stalno u tom stanju, jer stalno moliti znači ne zabooraviti na Boga. Odricanje na koje Došašće poziva najbolja je vježba našega duha i tijela. Crkva nam u tom vidu daje tolike mogućnosti koje je primila od samoga Gospodina.

(Tš)

Brojač posjete:
217874
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016