ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Susret molitvenih zajednica u Obnovi u Duhu Svetom

U subotu, na blagdan Bezgrešnog začeća BDM u župi Presvetog Trojstva Otočac održan je susret ODS-a s područja Gospićko-senjske biskupije. Susret je organizirao vlč. Ivica Tolla, župnik u Generalskom Stolu i g. Mile Bogdanić koji je kordinator i suradnik u vodstvu ovoga duhovnog pokreta za Gospićko -senjsku biskupiju. Na susretu je sudjelovao i biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić. Od svećenika sudjelovao je župnik domaćni mons. Tomislav Šporčić, vlč. Andrija Kekić, župnik sinački, i preč. Mišel Grgurić, kancelar biskupije.

Članovi ODS došli si izraznih župa naše biskupije a veći broj došao je iz Generalskog Stola, Senja i Sv. Jurja, zatim iz Otočca, Prozora, Švice i Sinca, te nekoliko iz Gospića. Susret je započeo u dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta s zazivom Duha Svetoga i molitvom koju je pedvodio vlč. I. Tolla.

Predavanje o temi poniznosti održao je g. MIle Bogdanić. U svom izlganja citirao je više biblijskih tekstova koji izričito govore o krijeposti poniznosti. Iznio je pojedine izreke i tekstove više svetaca ili duhovnih osoba koji također govore o poniznosti. Poniznost je, prema izričaju mnogih najvažnija krepost. Bez nje teško dobiva svoju vrijednost bilo koja druga krepost. Suprotnost poniznosti je oholost. Protiv nje se moramo boriti. Koliko se borimo protiv nje toliko možemo uspjevati u poniznosti. Na ovo predavanje svojim kratkim mislima nadovezao se i biskup mons. Križić.

Nakon toga sudionici su krenuli u župnu crkvu gdje je počela blagdanska Sv. Misa koju je predvodio biskup Križić a na kojoj su koncelebrirali prisutni svećenici. Biskup je u homiliji tumačio posljedice grijeha na temelju blagdanskih čitanja, posebno iz čitanja iz knjige postanka o grijehu prvih ljudi Adama i Eve.Na misi je pjevao slavljenički tim ESTERA iz Karlovca, čiji su članovi česti suradnici I. Tolle kod ovih susreta.

Nakon mise nastavilo se s Euharistijskim klanjanjem koje je predvodio vlč.Ivica Tolla.

Susret je zvaršio kratkim počašćenjem svih prisutnih u župnoj dvorani.

Brojač posjete:
223437
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016